Acasa InternationalExterne Jurnaliștii din Brazilia îl dau în judecată pe Jair Bolsonaro pentru că și-a dat jos masca în fața lor

Jurnaliștii din Brazilia îl dau în judecată pe Jair Bolsonaro pentru că și-a dat jos masca în fața lor

scris de Misu Andrei
83 Afisari

Asociația Presei din Brazilia a anunțat că îl va da în judecată pe președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, după ce acesta i-a expus pe jurnaliști infecției cu noul coronavirus pentru că și-a dat jos masca în timpul unei conferințe de presă, relatează CNN.

Reprezentanții asociației îl acuză pe Bolsonaro că nu a respectat distanța socială adecvată față de reporteri și că și-a dat jos masca în fața lor în timpul conferinței de presă televizate în care a anunțat că a fost testat pozitiv cu COVID-19.

Ei mai spun că Bolsonaro a pus în pericol viețile jurnaliștilor prezenți la eveniment: „Țara nu poate privi în continuare fără să reacționeze acest comportament care este mai mult decât iresponsabil și constituite infracțiuni clare împotriva sănătății publice”, a spus președintele asociației, Leandro Magalhaes.

Și parlamentarul brazilian Marcelo Freixo a scris, pe Twitter, că l-a acționat în judecată pe Bolsonaro pentru „încălcarea articolelor 131 și 132 ale codului penal prin scoaterea măștii în timpul unui interviu în care anunța că are coronavirus”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult