Acasa InternationalExterne Justiţia elveţiană trece peste sacţiunile contra Siriei

Justiţia elveţiană trece peste sacţiunile contra Siriei

scris de A.P.
1 afisari

Justiţia elveţiană a constrâns Berna să restituie 3 milioane de euro lui Hafez Mahluf, un văr al preşedintelui sirian Bashar al-Assad, în pofida sacţiunilor contra Siriei, potrivit unui verdict din care AFP a obţinut o copie vineri.

Justiţia elveţiană trece peste sacţiunile contra Siriei

Tribunalul penal federal din Bellinzone a anulat îngheţarea a patru conturi ale unui sirian, descris în verdict ca fiind ‘un colonel care conduce unitatea din Damasc din cadrul direcţiei de informaţii generale, precum şi ca un văr al preşedintelui Bashar al-Assad şi ca fiind implicat în represiunea manifestanţilor angajaţi în contestările sociale în curs în Siria‘. Numele său nu a fost precizat. Dar el figurează cu funcţiile sale pe lista persoanelor fizice sau morale ale căror averi au fost blocate de Elveţia din cauza represiunii din Siria, adică Hafez Mahluf.
Verdictul foarte complex al Tribunalului penal federal din Bellinzone a fost pronunţat la 11 ianuarie, dar el nu a fost dezvăluit decât săptămâna aceasta de site-ul 20 Minutes.ch. În urma unei cereri a lui Mahluf, Secretariatul de stat pentru economia elveţiană (Seco) a ordonat la 14 septembrie 2011 ridicarea blocării conturilor sale, în valoare de 3 milioane de euro. Seco a autorizat astfel banca să transfere această sumă în contul unei a treia persoane pentru a permite executarea plăţii ce decurgea dintr-o promisiune de cumpărare şi vânzare a unui bun funciar, încheiată la 15 aprilie 2011 cu Mahluf. În final, Mahluf a obţinut câştig de cauză.
Hafez Makhlouf, 40 de ani, este considerat a fi un partizan al liniei dure a regimului sirian şi responsabil de represiunile brutale contra opozanţilor regimului, în special în oraşul Deraa, la începutul revoltei. La 2 ianuarie, justiţia elveţiană i-a refuzat viza de intrare, când voia să se întâlnească cu avocatul său în Elveţia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult