Acasa InternationalExterne Kabul, ținta unui nou atac: 5 rachete au fost trase spre aeroport, cu mai puțin de 48 de ore înainte de retragerea SUA

Kabul, ținta unui nou atac: 5 rachete au fost trase spre aeroport, cu mai puțin de 48 de ore înainte de retragerea SUA

scris de Misu Andrei
76 afisari

Cu doar câteva zile înainte de termenul la care evacuarea Afganistanului trebuie încheiată, operațiunile au fost întrerupte de un atac terorist care a avut loc joi, la intrarea în aeroportul din Kabul. Un atacator sinucigaș s-a detonat în mijlocul mulțimii, omorând și rănind civili afgani, militari americani și talibani deopotrivă. Pe măsură ce operațiunile de evacuare se apropie de termenul limită, apar tot mai multe alerte de securitate.

Un vehicul civil a fost folosit ca platformă improvizată în atacul cu rachete îndreptat spre aeroportul de la Kabul, luni.

În imaginile apărute după lansarea rachetelor, poate fi observat un vehiculul în flăcări, pe o stradă din cartierul Khair Khana din Kabul.

Mașina pare să fi fost modificată, și dotată cu șase tuburi de lansare, care sunt vizibile în interiorul caroseriei carbonizate.Luptatorii talibani au înconjurat inițial zona, spunând rezidenților că situația a rămas periculoasă, deși ulterior au permis jurnaliștilor accesul pe stradă.

5 rachete au fost trase spre aeroportul din Kabul

ACTUALIZARE LUNI, 30 AUGUST, 09:30: Sute de studenți, rudele acestora, dar și profesori ai Universității Americane din Afganistan sunt, în acest moment, blocați în Kabul, după suspendarea operațiunilor de evacuare a populației civile din Afganistan. Până marți, 31 august – termenul-limită pentru evacuarea din Afganistan – SUA se va concentra exclusiv pe evacuarea propriilor militari din zonă.

Conform New York Times, militarii SUA dăduseră deja talibanilor aflați la intrarea în aeroport o listă cu numele și datele de identificare ale celor aproximativ 600 de studenți, profesori și membri ai familiilor lor.

„Ne-au spus: v-am dat numele voastre talibanilor. Suntem îngroziți, nu mai e niciun fel de evacuare și nicio posibilitate de a scăpa”, a declarat un student afgan în vârstă de 24 de ani.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult