Acasa InternationalExterne Kaczynski a ajuns alaturi de regii Poloniei

Kaczynski a ajuns alaturi de regii Poloniei

scris de Ziua Veche
6 afisari

La inmormantarea de duminica presedintelui polonez Lech Kaczynski de la Cracovia au participat cateva zeci de mii de oameni – insa au lipsit numerosi sefi de state care nu au putut ajunge in Polonia din cauza norului de cenusa vulcanica ce a blocat zborurile europene, transmite Agerpres. Sicriele cu corpurile lui Lech Kaczynski si al sotiei acestuia, Maria Kaczynska, au fost duse duminica dimineata de la Varsovia la Cracovia cu un avion militar si au fost depuse la Bazilica Sf. Maria.

Slujba de inmormantare a fost oficiata de arhiepiscopul de Cracovia Stanislaw Dziwisz si de presedintele Conferintei Episcopale Poloneze, arhiepiscopul Jozef Michalik. Printre cei care au asistat la slujba s-au numarat Marta, singura fiica a cuplului prezidential, Jaroslaw Kaczynski, fratele geaman al presedintelui, si premierul polonez Dolnald Tusk. Sicriele lui Kaczynski si al sotiei sale vor fi coborate in cripta castelului Wawel din Cracovia, acolo unde odihnesc regii si eroii nationali ai Poloniei. Celelalte 94 de victime ale catastrofei, printre care numerosi inalti responsabili politici si militari polonezi, urmeaza sa fie inmormantate individual. Marile personalitati absente de la ceremonia funerara sunt presedintele Statelor Unite, Barack Obama, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, presedintele Frantei Nicolas Sarkozy, presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso. Presedintele Romaniei Traian Basescu a participat la funeralii.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS