Acasa InternationalExterne Karachi: Talibanii revendică atacul de pe aeroport

Karachi: Talibanii revendică atacul de pe aeroport

scris de S. P.
2 afisari

Rebelii talibani pakistanezi au revendicat oficial luni dimineață atacul de la aeroportul din Karachi, incident soldat cu cel puțin 24 de morți.

Karachi

Talibanii revendică atacul de la aeroportul din Karachi (foto: npr.org)

Anunțul a fost făcut de către Shahidullah Shahid, purtător de cuvânt al Mișcării Talibanilor din Pakistan (TTP), care începând din 2007 duce o campanie de gherilă sângeroasă contra guvernului de la Islamabad, transmit AFP și Xinhua.

”Am efectuat atacul contra aeroportului de la Karachi pentru a răzbuna moartea lui Hakimullah Mehsud”, fostul lider al TTP, a spus Shahidullah Shahid.

Hakimullah Mehsud a fost ucis în luna noiembrie 2013 de o dronă americană în zonele tribale din nord-vestul Pakistanului.

Atacul de la aeroportul din Karachi, lansat duminică seară, a survenit pe fondul eșuării negocierilor de pace între guvernul pakistanez și TTP.

Shahid a denunțat, de asemenea, ultimele oferte de dialog ale Islamabadului, considerate un simplu artificiu care nu reprezintă decât un ”instrument de război” suplimentar folosit de autorități pentru a combate acțiunile TTP, scrie Agerpres.

3 comentarii

BULA 09-06-2014 - 11:20

Ai dracu de talibani ! Parca au plan cincinal de pus bombe si de omorat civili nevinovati. Se mai iau si la „intrecere socialista”. De ce nu se ocupa ei numai de sculele mari, de generalii americani, de ambasadori, de maimutoiul de la Casa Alba ?

digital 09-06-2014 - 15:31

Trei dintre cei mai influenţi senatori americani sunt în România, sunt securizați și fac lobby pentru eroul-Codruța!
cum vrei să lovească talebanii tocmai în esența hero-ului!

UnUL 09-06-2014 - 16:34

Ce are… cu prefectura, Degețel?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult