Acasa InternationalExterne Kargastan: Stare de urgenta si confruntari interetnice in Osh

Kargastan: Stare de urgenta si confruntari interetnice in Osh

scris de Ziua Veche
8 afisari

.Autoritatile de la Biskek au declarat stare de urgenta in orasul Osh, din Kargastan, dupa ce, in noaptea de joi spre vineri au avut loc confruntari intre mai multe grupuri de tineri. Violentele au loc intre doua grupari etnice – kargazi si uzbeci- si s-au soldat cu cel putin 26 de morti si peste 416 raniti, potrivit RIA Novosti.


Presedintele interimar al Kargastanului, Rosa Otunbaeva, a confirmat ca violentele din sudul tarii au loc intre doua grupuri etnice – kargazi si uzbeci. „Noi trebuie sa intelegem ca este o confruntare intre doua grupuri etnice. Avem nevoie de forte si resurse pentru a opri masele mari de oameni”, a spus Otunbaeva.

Martorii au transmis agentiei RIA Novosti ca, in oras, se aud focuri de arma, iar tinerii sparg ferestrele vitrinelor, dau foc la masini, case si magazine. Pentru ca violentele s-au extins in mai multe zone ale orasului, au fost trimise trupe si vehicule blindate. Grupurile violente au incendiat si cladirea televiziunii locale, hoteluri, cafenele si centre comerciale. In urma incidentelor, au murit cel putin 26 de persoane si peste 416 au fost ranite, potrivit purtatorului de cuvant al ministerului sanatatii din Kargastan, Svetlana Baitikova. Deocamdata, nu este clar motivul izbucnirii confruntarilor violente. Participantii nu au invocat nici o cerere autoritatilor.Orasul Osh este al doilea ca marime in Kargastan, dupa Biskek, iar populatia sa este alcatuita dintr-un numar semnificativ de etnici uzbeci.

0 comentariu

jan dinu 08-04-2010 - 15:37

Hai STEAUA !

Jan Dinu – Portland – USA

FORESKIN 08-04-2010 - 17:44

..Spor la treaba…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult