Acasa InternationalExterne Kargazstanul primeste un ajutor de 10 milioane de dolari din partea Rusiei

Kargazstanul primeste un ajutor de 10 milioane de dolari din partea Rusiei

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Guvernul rus a decis joi acordarea unui ajutor financiar de 10 milioane de dolari Kargazstanului, fosta republica sovietica din Asia centrala marcata de instabilitate dupa inlaturarea de la putere a presedintelui Kurmanbek Bakiev, a anuntat ministrul adjunct rus al economiei Alexei Lihacev dupa o reuniune a executivului federal rus, potrivit RIA Novosti.


Agentia mentionata, citata de Agerpres, aminteste ca autoritatile de la Biskek au solicitat Moscovei un ajutor financiar nerambursabil de 50 de milioane de dolari pentru acoperirea deficitului bugetar al tarii. Ministerul rus al Finantelor a decis insa ca, „in etapa actuala, ajutorul financiar pentru Kargazstan va fi de 10 milioane de dolari”, amintind ca Moscova a mai acordat un sprijin financiar Kargazstanului in luna mai 2010, in valoare de 20 milioane de dolari.

Rusia a declarat anterior, prin vocea ministrului sau de externe Serghei Lavrov, ca este gata sa faca si alti pasi pentru stabilizarea situatiei din Kargazstan in colaborare cu parteneri din Organizatia de Cooperare de la Shanghai (China, Rusia, Kazahstan, Kargazstan, Tadjikistan si Uzbekistan) si din Organizatia Tratatului de Securitate Colectiva(/OTSC, Rusia, Belarus, Armenia, Kazahstan, Kargazstan, Tadjikistan, Uzbekistan).

Conform unui plan elaborat de noul guvern de la Biskek, instalat dupa revolta sangeroasa din aprilie, pentru reconstructia cladirilor distruse in sudul republicii, teatrul in iunie al unor violente intre majoritatea kargaza si minoritatea uzbeca soldate cu sute de morti, este necesara o suma de 138 de milioane de dolari.

Rusia dispune de o baza militara la Kant, la circa 20 kilometri de Biskek, ca si SUA care utilizeaza baza aeriana Manas, situata pe aeroportul international din capitala kargaza si care este esentiala pentru operatiunile din Afganistan. La sfarsitul lunii iulie, autoritatile de la Biskek declarau ca sunt gata de inceperea negocierilor cu Moscova privind instalarea pe teritoriul Kargazstanului a unei a doua baze militare ruse.

0 comentariu

Liviu 19-04-2010 - 22:49

Trebuie sa vina aici pe plantatia la care au contribuit … Ochiul stapanului (mai ales din cer !) ingrasa vita !!!

Intrebari: cum isi aduc avioanele aici, sau fac antrenament pe avioanele noastre ?! Care ?!!!

Vlad 20-04-2010 - 05:22

Nu este o premiera ,si in 2004 au fost executate zboruri de antrenament de catre aviatia militara israeliana in Romania !!

Stelian 20-04-2010 - 05:46

Cum isi aduc avioanele ? Pai de regula avioanele zboara deci le aduc pe sus. Daca distanta e prea mare sclavii lor de peste ocean le dau rezervoare suplimentare.Alta solutie este alimentarea in aer la care stapinii israelieni se pricep destul de bine. In fine mai pot folosi pt. alimentare aeroporturile din tarile prietene (tot sclavi, evident)

Dany Rom 20-04-2010 - 07:47

bunicii mei nu mai traiesc sa vada avioanele statului evreu survoland Romania, tara care i-a deportat la Transnistria unde au murit de tifus si impuscati de jandarmii romani.

Nellu 20-04-2010 - 07:56

Carmaciul fiind un bun navigator isi conduce rezervatia cu multa prudenta.Deci nu se poate vorbi de plantatie caci nu mai exista nimic din cele 3 mil hectare irigate pe care le-a terminat Geoana.Se poate vorbi poate de rezervatie naturala unde se mai pot vedea si bizoni importati din Elvetia si vaci de lapte importate din Olanda.Deci ochiul stapanului nu poate ingrasa vita dupa cum spui caci carnea vine din import inclusiv purcelul national.Daca vrei sa spui ca isi monitorizeaza din sateliti sau avione septelul cipat poate ca ai dreptate.Economic ca randament este sa monitorizezi vanzarile de la lanturile de supermarkete si sa numeri banii (apropo la Metro au inceput sa lucreze si cu carduri….).
Cred ca amandoi trebuie sa mai schimbati lexiconul „plantatie”,”sclavi”-caci eliberarea rromilor din sclavia valahilor a fost acum peste o suta de ani -astazi urmasii „Romei” sau ai Indiei (posesori de cetatenie romana)lucreaza ca salariati in toata Europa. Iar cei care inca nu au reusit sa faca rost de un job platit in eu sau $ sunt ocupati cu alte probleme asa ca nu le arde de agricultura pe „plantatie”.Sunt mai mult ocupati sa-si scrie CV-urile si sa studieze manualele de crestere a plantelor in format PDF si in l spaniola sau italiana.
Deci problema unor avioane alimentate in zbor sau pe sol este dupa parerea mea umila mai putin importanta in gastronomia mioritica.Mai important ar fi sa nu cada vreun bidon de rezerva intr-un iaz de crap de cultura si sa creasca pretul de la 16 lei kg la 26 lei Kg.(la Kaufland se vinde inghetat cu 40 lei kg curatat si filetat.).
Daca carmaciul este si istet poate ca ca pretinde ca un fost marinar sa vina avioanele pe calea marii si insotite de cateva transporturi de rosii,castraveti,ardei…din OM poate ca si in rezervatie nu o sa platiti 6 lei kk rosii,16 lei ardeiul gras……si atunci se poate spune ca ochiul stapanului ingrasa masa mioritica…

Rasputin 20-04-2010 - 08:09

…dacă buncii tăi au murit în Transnistria (ceeace eu mă îndoiesc), atunci cum dracu’ tu mai traiesti azi ?

Nellu 20-04-2010 - 08:43

„…dacă buncii tăi au murit în Transnistria (ceeace eu mă îndoiesc), atunci cum dracu’ tu mai traiesti azi ?”
–––––––––––
Multi spera sa va reproduceti geometric caci altfel semiticii ar fi trebuit sa va cloneze.Cu cati sunteti mai multi cu aceiasi ideologie sunteti ca si Closca cu pui de Aur.Nici nu iti pune cineva la indoiala „indoielile ” caci nu esti ca in Marea Justitie romaneasca unde se iau in considerare simulatiii si nu inscrisurile…Deci nota de plata nu vine de la indoieli ci de la inscrisuri asa ca este dezolant de neimportant probele orale ai urmasilor maresalului si ai capitanului.Dar fiecare este liber sa aibe ideologia lui si daca este si contra legii scrise poate sa si plateasca pana cand o sa se „reeduce”.Cei care fac investitii de lunga durata spera ca va veti educa intr-o suta de ani asa ca pana atunci puteti plati dupa inscrisuri caci si din dobanzile aferente altii traisc foarte bine.Nu de alta dar la CEDO afacerea merge de minune -urmasii maresalului si ai capitanului platind din gros „romanizarea” propietatilor celor trimisi peste Prut in Transnistria. Iar restul daunelor morale si materiale au si ele pretul lor politic si economic.Poti sa-l intrebi pe Marele Tribun Vadim cum se ridica osanale si statui sau mai recent pe Marele Carmaci Basescu specialist in alte monumente…Si sa ai speranta ca scadenta la plata sa nu vina in paralel si cu cea a rromilor care si ei au avut cam o „solutie finala” asemanatoare in Transnistria…..
Urmasii lor sunt prezenti azi in proportie numeroasa pe teritoriul mioritic si nu prea respecta „legile” in cererea drepturilor . Iar daca te lupti pe toate fronturile(urmasii lui Atila deabia asteapta prada) si devii minoritate „ideologica” o sa poti vota la Republica Cotroceni de 50 km/p- ca o adevarata rezervatie ce isi pastreaza adevarul pur.

Stelian 20-04-2010 - 10:35

Lexiconul nu se schimba. Pur si simplu, il ai sau nu. Daca faci o confuzie intre un cuvint si lexicon atunci eu zic sa mai studiezi putin. Ce legatura este intre avioanele israeliene si Vadim, semitici, Closca cu puii de aur, CV-uri, crap-ul de cultura etc., etc., nu am inteles si cum nu am pregatire psihiatrica nici nu vreau sa stiu.

Nellu 20-04-2010 - 16:23

Intradevar ai lucruri mai importante de facut decat sa analiza literara .Dupa cum am observat inca nu ai fost eliberat din sclavie si te si mai ocupi de sclavagismul in USA.Deci concluzia este ca pana la eliberare mai ai de luptat cu fortele oculte care te inconjoara si care te pun pe post de sclav dupa propia declaratie.Ca sa „crape” capra vecinului mai adaugi si pe americani. Nu imi ramane decat sa ma bucur de nobila trezire si mai ales de nobilele comparatii si grija pe care o porti celor de peste ocean.(tot scavi dupa declaratia ).
Asa este in viata mioritica tricoul inaripat cu vulturul american este mai aproape de pielea mioriticului decat izmenele nationale si traditionale.
In legatura cu psihiatria intradevar nu prea ai de unde sa te documentezi caci in anii trecuti nu era socotita o stiinta medicala ,caci oamenii muncii aveau alte preocupari in viata cotidiana.
In legatura cu restul condicii de reclamatii ale linkurilor explicatia este si mai simpla :cum este ‘turcul ” este si pistolul.
Iar daca te „revolta” al doilea „L” l-am aduagat din „noblete ” la primul caci de cand primesc leafa in $ si nu in lei nu mai prezint „suspiciuni” la diverse organisme abilitatea cu controlul traficului de persoane.Deci suna mult mai bine in actele de la INS mai ales dupa asa sclavagie…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult