Acasa InternationalExterne Kerry: Rusia – unul din motivele prelungirii conflictului sirian

Kerry: Rusia – unul din motivele prelungirii conflictului sirian

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Secretarul de Stat american, John Kerry, a acuzat Rusia că „favorizează escaladarea” conflictului de către preşedintele sirian Bashar al-Assad după negocierile de la Geneva.

Kerry: Rusia - unul din motivele prelungirii conflictului sirian (foto:livemint.com)

„Regimul face obstrucţie, nu a făcut nimic altceva decât să continue să îşi bombardeze propriul popor cu barili de explozibili şi să îşi distrugă propria ţară. Iar eu regret că trebuie să spun că face acest lucru cu ajutorul Iranului, Hezbollah şi Rusiei„, a declarat John Kerry în cadrul unei conferinţe de presă la Jakarta. „Rusia trebuie să ia parte la soluţie în loc să furnizeze mai multe arme şi mai mult ajutor (regimului sirian), astfel încât să favorizeze escaladarea conflictului de către Assad”, a adǎugat şeful diplomaţiei americane, potrivit mediafax.

La 15 zile după un prim eşec, o a doua sesiune de negocieri la Geneva între regim şi opoziţia siriană nu a permis niciun progres, iar viitorul acestor discuţii este de acum incert. Conflictul s-a soldat cu peste 140.000 de morţi în aproape trei ani, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO). De la începutul negocierilor, în ianuarie, la Geneva sub egida ONU, nu mai puţin de 6.000 de persoane au fost ucise, potrivit OSDO.

4 comentarii

Ghita Bizonu' 18-02-2014 - 00:26

Hm ..;. catindaza cumva ptr portul de suc esor a lu Ossama ?

salut 18-02-2014 - 01:35

Cine? Domnul soț al doamnei ketchup? Il voteaza doar guliile pe asta.

pathfinder 19-02-2014 - 10:44

Nenea Kerry e cel mai amuzant cetatean US de la Stan & Bran incoace.

UnUL 19-02-2014 - 10:53

Ce să facem dacă tanti Hillary n-a mai vrut job-ul

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult