Acasa InternationalExterne Khamenei avertizează: Iranul va apăra Siria

Khamenei avertizează: Iranul va apăra Siria

scris de Stefan Galai
3 afisari

Liderul suprem iranian, Ayatollahul Ali Khamenei, a declarat joi că ţara sa va apăra regimul aliatului său regional Siria din cauza poziţiei sale anti-israeliene.

Ayatolahul Khamenei

Ayatolahul Khamenei

Ayatollahul Ali Khamenei a făcut această declaraţie în timpul unei întâlniri cu premierul turc Recep Tayyip Erdogan, care a ajuns miercuri în Iran pentru o vizită de două zile.

Iranul va apăra Siria din cauza susţinerii sale pentru rezistenţa anti-israeliană”, a declarat Khamenei, care l-a primit pe Erdogan în oraşul sfânt Machhad (nord), a transmis televiziunea publică, informează Mediafax.

„Ne opunem cu fermitate oricărei intervenţii a forţelor străine în problemele interne ale Siriei (…) Reformele care au început acolo trebuie să continue”, a adăugat Ayatollahul Khamenei, care a avertizat apoi împotriva oricărei iniţiative a SUA de a rezolva conflictul din Siria, afirmând că Iranul se va „opune ferm” unui astfel de proiect.

Potrivit ONU, în violenţele din Siria şi-au pierdut viaţa, de la începutul revoltei din martie 2011, peste 9000 de oameni.


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult