Acasa InternationalExterne Kiev: Nicolae Timofti se întâlneşte cu Victor Ianukovici

Kiev: Nicolae Timofti se întâlneşte cu Victor Ianukovici

scris de M.A.
1 afisari

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, va întreprinde vineri o vizită de lucru la Kiev, în Ucraina, la invitaţia preşedintelui ucrainean, Victor Ianukovici.

Nicolae Timofti presedintele R Moldova

Nicolae Timofti presedintele R Moldova

Timofti are programate întrevederi cu preşedintele Ucrainei, Victor Ianukovici, şi cu premierul Nicolai Azarov, potrivit unui comunicat al preşedinţiei de la Chişinău.

Relaţiile moldo-ucrainene s-au îmbunătăţit în ultimii ani, în special după rezolvarea problemei unei porţiuni de drum de la Palanca, la graniţa dintre cele două state, dar pe agenda relaţiilor bilaterale mai rămâne demarcarea frontierei dintre cele două state şi problema recunoaşterii proprietăţii Republicii Moldova asupra unor imobile din Ucraina, construite în perioada sovietică. Ucraina este mediator şi în negocierile în formatul 5+2 pentru reglementarea conflictului transnistrean, transmite Agerpres.

Aceasta va fi a treia vizită oficială în străinătate a preşedintelui Republicii Moldova, după cele din ultimele două săptămâni de la Bruxelles şi Bucureşti.

Următoarea sa vizită în funcţia de şef al statului o va efectua la Moscova, la 15 mai, la invitaţia preşedintelui rus Vladimir Putin, unde va participa la un summit informal al şefilor de stat din cadrul Comunităţii Statelor Independente.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult