Acasa InternationalExterne Kievul către Berlin: Nu reînviaţi metodele Războiului Rece

Kievul către Berlin: Nu reînviaţi metodele Războiului Rece

scris de A.B.
2 afisari

Ucraina a avertizat Germania împotriva unei boicotări politce a Campionatului de Fotbal Euro-2012, care ar fi demnă de Războiul Rece, Berlinul intenţionând, potrivit presei germane, să protesteze faţă de tratamentul aplicat Iuliei Timoşenko în închisoare.  

campionat european

foto: ineditromania.blogspot.com

Angela Merkel şi miniştrii Guvernului său ar putea, potrivit presei germane, să nu viziteze Ucraina pentru a asista la meciurile de fotbal din cadrul Campionatului Euro-2012 organizat împreună cu Polonia de la 8 iunie la 1 iulie, în cazul în care opozanta Iulia Timoşenko nu este eliberată până atunci.

„Nu vrem să ne gândim că liderii politici germani sunt capabili să reînvie metodele Războiului Rece şi că vor încerca să facă din sport un ostatic al politicii”, a declarat Oleg Voloşin, un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, potrivit agenţiei Interfax.

„Oricare ar fi divergenţele dintre politicienii germani şi alte ţări din regiunea noastră, niciunul dintre ei nici măcar nu a sugerat o boicotare a unor evenimente sportive importante”, a subliniat el.

Angela Mrkel intenţionează să boicoteze meciurile de fotbal din cadrul Euro-2012 din Ucraina arătându-şi astfel nemuţumirea faţă de modul în care este tratat în închisoare fostul premier Iulia Timoşenko.

4 comentarii

BULA 30-04-2012 - 16:23

Pe vremea Razboiului Rece era chiar bine pentru est-europeni si ucrainieni. Economia duduia si exporturile din Est bagasera in faliment sectoare importante din Vest (siderurgia, de ex).
Acum suntem in Razboi Cald si am ajuns coloniile lupilor occidentali.
Cineva trebuie sa-i puna la puct pe imputitii din Vest, care au actionat contra noastra prin agentii de spionaj si diversiune, prin coruperea liderilor est-europeni si distrugerea infrastructurii industriale.

Traian Basescu 30-04-2012 - 17:44

Bula,

Mananci rahat cu basculanta. Productia duduia in vremea boslevicilor numai ca oamenii erau mult mai saraci ca azi – ca doar era munca in zadar. Pe tine te omoara cu zile faptul ca azi oamenii chiar daca o duc mai bine ca atunci nu mai sunt egali in saracie. Adica ce mai buni sau mai norocosi o duc mult mai bine in zilele noastre.

Dupa cum bine se vede nimeni nu vrea sa se intoarca in vremurile comunistilor afara de niste ofuscati si bezmetici de teapa ta. Ghinionul vostru e ca sunteti mult prea putini ca sa contati cu ceva.

BULA 30-04-2012 - 17:58

Matale cu de-ai iesit asa de norocos ? Sau doamna Elena, sau altii si altii ? Hazardul ? Ai fost olimpic la Olimpiada de Spionaj Artistic ?

BULA 30-04-2012 - 17:59

…cum…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult