Acasa InternationalExterne Kievul refuză orice mediere implicând pierderi teritoriale sau îngheţarea conflictului

Kievul refuză orice mediere implicând pierderi teritoriale sau îngheţarea conflictului

scris de Misu Andrei
38 afisari

Ucraina refuză orice mediere de pace cu Rusia care să nu excludă de la bun început orice pierdere teritorială pentru Kiev sau o încetare a luptelor, a afirmat vineri, la Lisabona, ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba, notează AFP.

„Niciun plan sau iniţiativă de pace, nicio mediere nu ar trebui să implice o pierdere legală sau reală de teritoriu ucrainean„, a afirmat el la finalul unei întâlniri cu omologul său portughez Joao Gomes Cravinho.

„Nicio iniţiativă, nicio mediere nu ar trebui să se bazeze pe premisa că ar trebui să îngheţăm conflictul şi apoi să vedem ce se întâmplă”, a adăugat Kuleba, adresându-se jurnaliştilor în engleză.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a întâlnit vineri la Jeddah cu prinţul moştenitor saudit Mohammad bin Salman şi i-a mulţumit pentru sprijinirea suveranităţi Ucrainei.

Din martie 2022, la o săptămână după invadarea Ucrainei de către Rusia, conducătorul de facto al monarhiei din Golf a lansat un apel la o „soluţionare politică” a conflictului şi s-a oferit drept mediator într-o discuţie la telefon cu preşedintele rus Vladimir Putin.

„Orice mediere va trebui să ducă la restabilirea completă a integrităţii teritoriale a Ucrainei”, a declarat vineri şeful diplomaţiei de la Kiev.

Kuleba a făcut o călătorie la Lisabona pentru a participa la discreta reuniune a grupului Bilderberg, care are loc anul acesta în capitala portugheză până duminică.

Ucraina, Rusia, NATO şi ameninţările transnaţionale sunt printre temele discuţiilor celei de-a 69-a ediţii a reuniunii grupului Bilderberg, ce reuneşte personalităţi politice şi economice europene şi nord-americane în jurul unor mize globale.

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg şi şeful diplomaţiei europene Josep Borrel se află, de asemenea, pe lista celor 130 de participanţi dezvăluită de organizatori.

1 comentariu

cetateanul prostit de sistem 20-05-2023 - 16:16

Asta se crede mare stapan peste teritorii care nu au fost ucrainienii ci cucerite de rusi si de sovietici de la altii. Daca se vrea principial atunci sa pastreze doar ce e ucrainiean adica Rutenia, cazacimea zaporojeana, haho;ii, Kiev si cam atat

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult