Acasa InternationalExterne Kievul: Ucraina nu va mai face concesii teritoriale Romaniei. Politolog ucrainean: Rusii incearca o campanie antiromaneasca in tara noastra

Kievul: Ucraina nu va mai face concesii teritoriale Romaniei. Politolog ucrainean: Rusii incearca o campanie antiromaneasca in tara noastra

scris de Ziua Veche
0 afisari

.„Romania este si va ramane vecinul nostru. Este membru UE si partenerul nostru. In acelasi timp, noi nu mai intentionam absolut deloc sa mergem la niste concesii ciudate si nefondate acordate Bucurestiului. Vrem ca, in sfarsit, sa se inteleaga ca granitele Ucrainei nu vor fi niciodata modificate”, a declarat joi seful biroului de presa al MAE ucrainean, Oleg Volosin, citat de agentia Novyi region, preluata de Hotnews.

Diplomatul a precizat ca Ucraina urmareste cu atentie toate afirmatiile politicienilor din Partidul Romania Mare privind „necesitatea readucerii in componenta Romaniei a Bucovinei si a altor teritorii ucrainene”. Este, de altfel, motivul pentru care ministrul ucrainean de externe, Konstantin Grischenko, nu a efectuat pana acum o vizita oficiala in Romania, a subliniat Voloshin, potrivit Hotnews.

Politologul ucrainean Vitali Kulik a declarat pentru agentia Regnum ca „tentativa de a atrage Ucraina in acest conflict nu este ceva nou. Fortele rusesti au incercat deja sa lanseze o campanie antiromaneasca in tara noastra”. Declaratia politologului survine in momentul in care MAE de la Kiev a emis un avertisment neasteptat la adresa Romaniei, spunand ca „Ucraina nu mai are de gand sa accepte concesii teritoriale in disputele ei cu Romania, informeaza Hotnews.

„Relatiile Kievului cu conducerea Romaniei sunt destul de incurcate. Prin urmare, incercari de a atrage Ucraina intr-un conflict strain au fost, sunt si vor mai exista. Se ridica insa alta intrebare – la ce i-ar folosi Ucrainei?”, se intreaba politologul ucrainean.

In opinia lui, in general, conflictul diplomatic dintre Rusia si Romania nu are darul de a influenta asupra relatiilor dintre Rusia si UE. „Si fara factorul romanesc Rusia are relatii destul de dificile cu UE. Iar asemenea demersuri au mai avut loc si inainte – cu Marea Britanie, cu Polonia, ba chiar cu Romania. Asa ca nu va exista o schimbare principiala in relatiile dintre Rusia si UE”, spune expertul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS