Acasa InternationalExterne Kim a fost reales la al 8-lea congres

Kim a fost reales la al 8-lea congres

scris de Misu Andrei
96 Afisari

Dictatorul nord-coreean, Kim Jong-un, a decis să își schimbe din nou titulatura la șefia Partidului Muncitorilor – el va fi „secretar general” al partidului și nu „președinte” așa cum a fost din 2016 până acum. Cea mai mare schimbare este, însă, că sora sa, Kim Jong-un face un pas înapoi și suspendă mobilizarea trupelor militare la granița cu Coreea de Sud, a fost eliminată din conducerea partidului – ea nu va mai face parte din biroul politic.

Potrivit analiştilor, această schimbare simbolică a titulaturii îşi propune să consolideze autoritatea lui Kim Jong-un, în contextul în care Coreea de Nord suferă de o gestionare defectuoasă cronică a economiei sale şi este mai izolată ca niciodată din cauza coronavirusului. Kim Jong Un a fost ales preşedinte al partidului la putere la precedentul congres, în 2016. Această schimbare de titulatură are loc după ce Kim Jong Un s-a angajat miercuri în timpul congresului să consolideze capacităţile de apărare ale ţării, deja o putere nucleară, scrie Agerpres.

Al 8-lea Congres al Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord (WPK), care s-a deschis marţi la Phenian, a restabilit un secretariat – abandonat în 2016 – şi a modificat titulatura funcţiilor în cauză.

Kim a fost ales în unanimitate, duminică, secretar general al partidului, a informat agenţia oficială de presă nord-coreeană, KCNA – „Toţi delegaţii şi-au exprimat sprijinul deplin cu o salvă de aplauze”. El a admis cu acest prilej eşecul politicii sale economice, subliniind că obiectivele planului de dezvoltare cincinal adoptat în 2016 nu au fost duse la îndeplinire „în aproape toate sectoarele”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult