Acasa InternationalExterne Kim Jong – isi va nominaliza al treilea fiu ca succesor

Kim Jong – isi va nominaliza al treilea fiu ca succesor

scris de Ziua Veche
33 Afisari

.Partidul Muncitoresc nord–coreean va organiza,  pe 28 septembrie, un congres in cadrul caruia urmeaza sa fie aleasa noua conducere a partidului, majoritatea analistilor fiind de parere ca acesta va fi si momentul in care Kim Jong –il isi va nominaliza succesorul.

Potrivit BBC, cel de-al treilea fiu al lui Kim, Kim Jong – un, va fi ales intr-o functie de conducere in partid, el devenind astfel si succesorul lui Kim Jong – il.

In cadrul congresului din anul 1980, Kim Jong – il a fost si el promovat in partid, la acea data gestul fiind considerat o confirmare a faptului ca va fi succesorul lui Kim Il – sung.

Kim Jong – il, acum in varsta de 68 de ani, a devenit secretar general al Partidului Muncitoresc in anul 1994, dupa moartea tatalui sau. Mai multi analisti sustin ca organizarea acestui congres nu este intamplatoare, avand in vedere ca starea de sanatate a lui Kim Jon – il pare sa se deterioreze din ce in ce mai mult. Desi in presa au aparut o serie de informatii potrivit carora actualul lider nord – coreean se trateaza in China, ultima sa vizita efectuata acolo fiind in luna august, cele doua state au refuzat sa ofere detalii referitoare la starea de sanatate a acestuia sau a tratamentului pe care l-ar urma.

0 comentariu

AAAAAA 04-05-2010 - 18:49

Da…. este trist ca guv.-Boc se gandeste deja la o noaua varianta de protejare a clientelei politice, a nepotismului respectiv a incompetentei promovate pe criterii portocalii, si de data asta………pe spinarea celor care au suferit in perioada regimului, inventand varianta limitarii daunelor morale pe l 221 la maxim 10.000 de euro.
Desigur o astfel de lege va fi constatata ca neconstitutionala, nu mai intru in detalii de ce? si cum ? Variante pentru despagubiri ar fi, doar ca ar trebuii sa gandeasca unitar, si sa fie mai consecventi cu legile in vigoare…daca la legea 10 se dau actiuni la fondul proprietatea, de ce n-ar putea sa continue si cu cei ce obtin daune pe l 221, insa trebuie listat odata si acel fond. Se vorbeste de luna Septembrie 2010. Oricum.. si alte state au trecut prin asta……..

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS