Acasa InternationalExterne Kim Jong-Un a ordonat creșterea producției de ogive

Kim Jong-Un a ordonat creșterea producției de ogive

scris de A.P.
21 afisari

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a ordonat producerea unor motoare de rachetă și ogive pentru rachete balistice intercontinentale (ICBM) suplimentare, au informat miercuri canale media oficiale de la Phenian, citate de AFP.

Tensiunile generate de programele nuclear și balistic ale Coreii de Nord s-au agravat în ultimele luni. În iulie, Phenianul a efectuat teste cu ICBM, supervizate de Kim Jong-Un, care pun aparent o mare parte din continentul american în raza de acțiune a acestora.

Washingtonul și Phenianul s-au amenințat atunci reciproc. Tonul ridicat al declarațiilor a mai scăzut de atunc, dar SUA și Coreea de Sud au lansat în această săptămână exerciții militare comune, denunțate de Coreea de Nord ca fiind o repetiție pentru invadarea teritoriului său.

La începutul săptămânii, agenția oficială nord-coreeană de presă KCNA l-a calificat pe președintele american Donald Trump drept un „tip nebun”, evocând „stăpânul Casei Albe care publică frecvent articole stranii pe contul său de Twitter despre gândurile sale ghidate de egoul său și pline de inepții pentru a face dificilă viața asistenților săi”.

KCNA a relatat miercuri că nr.1 de la Phenian inspectase Institutul de materiale chimice al Academiei de științe în domeniul apărării, care dezvoltă rachetele nord-coreene.

„El a dat ordin Institutului să producă mai multe motoare de rachetă cu carburant solid și ogive de rachete„, adaugă agenția.

Experții nu știu dacă Coreea de Nord stăpânește de acum tehnologia care să poată asigura supraviețuirea unei ogive de rachetă balistică în timpul etapei de revenire în atmosfera terestră, când ea este supusă unei temperaturi înalte. Phenianul asigură că da.

Coreea de Nord amenințase că va lansa o salvă cu rachete în apropierea teritoriului american din Guam, în Pacific, dar a amânat punerea în aplicare a acestui proiect.

Secretarul de stat american Rex Tillerson a părut marți să vină în sensul unei anume detensionări, salutând „reținerea” Phenanului pentru că s-a abținut să efectueze teste nucleare și de rachete după impunerea noilor sancțiuni de către ONU la începutul lunii.

El și-a exprimat speranța că aceasta ar semnala voința regimului lui Kim Jong-Un de a începe convorbiri directe cu Washingtonul „la un moment dat într-un viitor apropiat”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult