Acasa InternationalExterne Kim Jong Un: Coreea de Nord trebuie să fie pregătită pentru o confruntare cu SUA

Kim Jong Un: Coreea de Nord trebuie să fie pregătită pentru o confruntare cu SUA

scris de Misu Andrei
102 afisari

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că ţara sa ar trebui să se pregătească „atât pentru dialog, cât şi pentru confruntare” cu SUA sub conducerea preşedintelui Joe Biden. Liderul de la Casa Albă nu exclude o întâlnire cu Kim Jong Un. Kim Jong Un „a subliniat necesitatea pregătirii atât pentru dialog, cât şi pentru confruntare, în special de a fi pe deplin pregătiţi pentru confruntare”, într-un discurs despre strategia sa faţă de Washington, ținut la o şedinţă plenară a Comitetului central al partidului, potrivit agenţiei oficiale de ştiri KCNA, preluată de AFP și Agerpres.

Liderul nord-coreean a cerut o reacţie rapidă în faţa unei situaţii care evoluează rapid şi o concentrare a eforturilor asupra capacităţii de a ţine sub un control stabil situaţia din peninsula coreeană.

Preşedintele Joe Biden, a cărui „politică ostilă” este denunţată de regimul de la Phenian, nu exclude posibilitatea de a se întâlni la un moment dat cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, dar subliniază că nu va face acest lucru fără angajamente clare din partea acestuia.

Joe Biden: „Este un obiectiv incredibil de dificil”

În mai, preşedintele american a criticat abordarea predecesorului său Donald Trump, care s-a întâlnit de două ori cu liderul nord-coreean în Singapore şi apoi la Hanoi, fără a obţine rezultate tangibile.

„Nu îi voi oferi o recunoaştere internaţională” fără compensaţii, a insistat Biden.

Liderul american a declarat că nu îşi face iluzii cu privire la dificultatea de a convinge Coreea de Nord să renunţe la arsenalul său nuclear, după o întâlnire la Casa Albă cu omologul sud-coreean Moon Jae-in.

„Nu ne facem iluzii cu privire la dificultate, absolut niciuna. Ultimele patru administraţii nu au atins obiectivul. Este un obiectiv incredibil de dificil”, a declarat Biden reporterilor, anunţând că a numit un diplomat cu experienţă, Sung Kim, drept emisar special pentru Phenian.

Negocierile dintre Statele Unite şi Coreea de Nord s-au întrerupt după eşecul celui de-al doilea summit dintre Donald Trump şi Kim Jong Un, care a avut loc la Hanoi în 2019.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult