Acasa InternationalExterne Kim Jong-un face un pas înapoi și suspendă mobilizarea trupelor militare la granița cu Coreea de Sud

Kim Jong-un face un pas înapoi și suspendă mobilizarea trupelor militare la granița cu Coreea de Sud

scris de Misu Andrei
70 afisari

Liderul de la Phenian, Kim Jong-un a făcut un pas înapoi și a suspendat planurile de acțiune militară împotriva Coreei de Sud, într-o mișcare surpriză, în contextul escaladării tensiunilor în peninsulă, scrie The Guardian.

Kim a luat această decizia în cadrul unei reuniuni a comisiei militare centrale a partidului aflat la putere, potrivit agenției oficiale de știri KCNA. Niciun motiv oficial nu a fost invocat pentru această decizie neașteptată, dar unii experți au speculat că regimul a decis să dea înapoi pentru a oferi Sudului posibilitatea de a face anumite concesii care ar putea viza redeschiderea complexului industrial Kaesong, cândva un simbol important al cooperării transfrontaliere sau reluarea tururilor sud-coreene în stațiunea Mount Kumgang. Cu toate acestea, pentru Seul ar fi dificil să reia aceste proiecte fără a încălca sancțiunile internaționale impuse Phenianului.

Tensiunile dintre Nord și Sud au reizbucnit la începutul lunii iunie, după ce activiștii sud-coreeni au trimis baloane cu bani și produse de consum în Nord. Această practică a provocat mânia lui Kim Yo-jong, influenta soră a liderului Kim Jong-un, cea care ocupă un loc important în cadrul regimului autoritar de la Phenian. Supărarea oficialilor din Coreea de Nord s-a văzut cu adevărat în momentul în care Kim Yo Jong a ordonat aruncarea în aer a biroului de legătură din orașul Kaesong.

Ulterior, Coreea de Nord a anunțat că va lansa 12 milioane de bilețele cu imagini insultătoare peste granița dintre cele două state.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult