Acasa InternationalExterne Klaus Iohannis se intalneste joi, la Berlin, cu Angela Merkel. Programul vizitei în Germania

Klaus Iohannis se intalneste joi, la Berlin, cu Angela Merkel. Programul vizitei în Germania

scris de R. C.P.
4 afisari

Administratia Prezidentiala a anuntat, miercuri, programul vizitei oficiale pe care presedintele Klaus Iohannis o face joi in Germania, seful statului urmand sa aiba convorbiri cu presedintele Joachim Gauck si cu cancelarul Angela Merkel.
merkel iohannisPresedintele Klaus Iohannis urmeaza sa se intalneasca joi la pranz cu presedintele Joachim Gauck. Ceremonia primirii oficiale, la Palatul Bellevue din Berlin, este prevazuta sa aiba loc la ora 13.00 (ora Romaniei), de la ora 13.15 fiind programate convorbiri tête-à-tête. De la ora 13.30, cei doi presedinti vor participa la un dejun de lucru.
La ora 15.05 (ora Romaniei), la sediul Cancelariei Federale, presedintele Iohannis va avea convorbiri tête-à-tête cu cancelarul german, Angela Merkel, urmate, la ora 15.15, de convorbiri oficiale. Cei doi inalti oficiali vor sustine apoi, de la ora 16.10, o declaratie de presa comuna.
Seful statului roman are programate apoi, de la ora 17.00 (ora Romaniei), convorbiri cu presedintele Bundestag, Norbert Lammert, iar de la ora 17.45 (ora Romaniei), o intalnire cu conducerea Forumului Germano-Roman.
Klaus Iohannis va avea in cursul serii, de la ora 19.00 (ora Romaniei), la sediul Ambasadei Romaniei la Berlin, o intalnire cu reprezentanti ai comunitatii romanesti din Germania.
Initial, vizita presedintelui roman a fost programata pentru 11 februarie, dar a fost amanata in semn de respect fata de funeraliile fostului presedinte Richard von Weizsäcker, organizate la aceasta data.
Klaus Iohannis incheie, miercuri, o vizita oficiala de doua zile in Republica Moldova si urmeaza sa plece in cursul serii spre Berlin.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult