Acasa InternationalExterne UPDATE Independenta Kosovo nu a incalcat dreptul international

UPDATE Independenta Kosovo nu a incalcat dreptul international

scris de Ziua Veche
0 afisari

.UPDATE 17.30

CIJ a anutat joi ca delcaratia de independenta a Kosovo, din 17 februarie 2008, nu a incalcat dreptul international, informeaza BBC.  

Curtea Internationala de Justitie isi va face public joi avizul consultativ cu privire la legalitatea declaratiei unilaterale de independenta a Kosovo fata de Serbia.

Desi avizul Curtii nu este constrangator, potrivit Reuters, presedintele sarb Boris Tadic a declarat ca, “in cazul in care pozitia CIJ va stabili un nou principiu, in lume s-ar declansa un intreg proces de formare de noi state, fapt care ar destabiliza foarte multe regiuni”. Cu toate acestea, in cadrul unei intalniri cu avute miercuri cu premierul kosovar Hashim Thaci, vicepresedintele american Joe Biden a reafirmat sprijinul Statelor Unite in privinta independentei Kosovo.

Proclamata la 17 februarie 2008, independenta Kosovo a fost recunoscuta de 69 de state, printre care si 22 din cele 27 de tari membre ale UE. Serbia, sustinuta de aliatul sau traditional Rusia, refuza sa recunoasca independenta statului, alaturi de Romania, Spania, Slovacia, Cipru si Grecia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult