Acasa InternationalExterne Kosovo se încinge. Parlamentul sârb, convocat VIDEO

Kosovo se încinge. Parlamentul sârb, convocat VIDEO

scris de M.A.
3 afisari

Parlamentul sârb a fost convocat de urgenţă de guvernul de la Belgrad, pentru a dezbate situaţia incendiară din Kosovo.

Se incinge Kosovo (danas.rs)

Se incinge Kosovo (foto: danas.rs)

Reacţia este justificată de preluarea sub controlul KFOR (trupele NATO de menţinre a păcii) a două puncte de trecere a frontierei între Serbia şi Kosovo, informează agenţia Beta, citată de Agerpres.

Slavica Djukic-Dejanovic, preşedintele Parlamentului sârb, a declarat că această reuniune ar putea fi convocată pentru sâmbătă.

KFOR a preluat joi controlul asupra postului Jarinje, devastat de un incendiu miercuri seara, în cursul intervenţiei mai multor zeci de tineri, iar apoi şi asupra celui din Brnjak în nordul Kosovo.

Guvernul sârb a mai invitat misiunea de pace internaţională în Kosovo „să nu tolereze acţiunile unilaterale ale Pristinei”, într-un comunicat difuzat de Belgrad.

„La baza preluării sub control a posturilor din Jarinje şi Brnjak nu se află dorinţa de a instaura ordinea şi legea, ci intenţia clară de a modifica realitatea în nordul Kosovo prin forţă şi cu preţul unor victime umane”, arată guvernul sârb.

„Din nefericire, există numeroase indicii că autorităţile de la Pristina şi-au coordonat operaţiunile cu membri ai instituţiilor internaţionale”, potrivit guvernului de la Belgrad.

Guvernul sârb a condamnat, „în cel mai viguros mod, orice act extremist”. „Incendierea – miercuri seara – a postului din Jarinje nu convine decât extremiştilor albanezi, iar guvernul cere ca responsabilii acestui act de vandalism organizat împotriva menţinerii sârbilor în Kosovo şi a intereselor statului sârb să fie descoperiţi cât mai repede”, adaugă comunicatul.

2 comentarii

YAAKOV 29-07-2011 - 14:36

Asa va fi si la noi, cu scarbele de unguri din Harghita si Covasna.

TOM Cc 30-07-2011 - 10:07

Au tupeu tiganii kosovari !!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult