Acasa InternationalExterne Kosovo vrea sa fie primit in ONU

Kosovo vrea sa fie primit in ONU

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Kosovo a cerut luni Natiunilor Unite sa inlocuiasca rezolutia actuala privind statutul sau cu o alta care ar permite acestei foste provincii sarbe, ce si-a proclamat independenta in 2008, sa adere la organizatia mondiala, a anuntat Ministerul kosovar al Afacerilor Externe.


„Ultimul obiectiv este de a deveni membru al Natiunilor Unite”, a declarat seful diplomatiei kosovare, Skender Hyseni, in cursul unei reuniuni la New York cu secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, potrivit comunicatului. Hyseni a cerut ca Rezolutia 1.244 – care instaurase in 1999 administratia ONU in provincia secesionista sarba albanofona – sa fie inlocuita cu o alta, in urma proclamatiei de independenta a Kosovo si avizului recent al Curtii Internationale de Justitie (CIJ), potrivit caruia gestul Pristinei nu incalca dreptul international, subliniaza aceeasi sursa, citata de Mediafax. Independenta Kosovo a fost recunoscuta pana in prezent de 69 de tari, inclusiv 22 din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene si Statele Unite. Serbia, care considera in continuare Kosovo drept parte a teritoriului sau, a depus la Natiunile Unite, inaintea Adunarii Generale din septembrie, un proiect de rezolutie care face apel la noi discutii. Consiliul de Securitate al ONU ar urma sa se reuneasca marti pentru o sesiune consacrata Kosovo, in prezenta ministrului sarb al Afacerilor Externe, Vuk Jeremici, si a omologului sau kosovar.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult