Acasa InternationalExterne Kover Laszlo, noi atacuri la adresa Guvernului României

Kover Laszlo, noi atacuri la adresa Guvernului României

scris de A.B.
6 afisari

Preşedintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo, recunoaşte că l-a durut spiritul de neîncredere din partea unor membri ai guvernului de la Bucureşti, însă pune acest lucru pe seama faptului că actualul cabinet este deranjat probabil că Ungaria a avut relaţii bune cu fostul Executiv.

kover

foto: ziarelive.ro

Kover Laszlo a precizat că a venit în România în calitate de preşedinte de onoare al PCM şi de prieten al candidaţilor acestui partid, pentru a-i susţine. „Sunt prezent ca membru al naţiunii, datorită faptului că, totuşi, noi suntem împreună, naţiunea maghiară este una şi unitară, dar sunt prezent ca preşedinte de onoare al PCM. Mai am încă un scop special, de a-l sprijini pe Szasz Jeno să devină primarul acestei localităţi, datorită faptului că cei mai importanţi ani ai Odorheiului Secuiesc după ’89 aparţin primarului Szasz Jeno. Suntem în relaţii prieteneşti cu dumnealui, dar nu-l sprijinim datorită faptului că suntem prieteni, ci am devenit prieteni datorită fapului că a avut rezultate, este cel care a demonstrat independent şi foarte tânăr că poate fi administrator bun al unei localităţi, indiferent de sprijinul unui partid care se afla permanent la guvernare – şi mă refer la UDMR, nu la partidele româneşti”, a afirmat Kover Laszlo. Preşedintele Parlamentului ungar a mai spus că se simte acasă în Odorheiu Secuiesc, oraş pe care îl iubeşte şi pe care doreşte să îl vadă capitala regiunii secuieşti, nu numai ca un centru de învăţământ sau cultural, dar şi din punct de vedere economic.

Întrebat dacă s-a gândit la o reconciliere cu autorităţile române, după tensiunile din ultimele zile, Kover Laszlo a spus că ar trebui să se revină la parteneriatul absolut normal şi la relaţiile extraordinare care au existat între cele două ţări în guvernarea anterioară. „Deja de câteva ore se poate spune că apele s-au liniştit, nu se mai fac declaraţii care ar tulbura apele şi sunt de acord că acum suntem într-o perioadă de campanile electorală şi fiecare spune lucruri mari, şi de o parte, şi de alta. Dar eu cred că după ce vom trece de aceste alegeri, cu toate că ne pregătim de alegerile parlamentare, este o chemare pentru toată lumea să nu facem declaraţii care pot să aibă nişte urmăriri care ne dor. Şi spun că ar trebui să revenim la parteneriatul absolut normal pe care l-am avut în perioada Guvernului anterior, cu care, şi din punctul de vedere al dimensiunii istorice, se poate spune că au existat relaţii extraordinare”, a precizat pentru Mediafax preşedintele Parlamentului de la Budapesta. El  a susţinut că atenţia care i s-a acordat cu prilejul vizitelor în România în ultimele două săptămâni este una nemeritată.

„Trebuie să vă spun că pe mine nu m-a durut nicio declaraţie, nici nu merit această prezenţă şi importanţă de care am parte şi din modestie vă spun că nici nu am contat pe această prezenţă. Dacă m-a durut ceva, atunci pot să vă spun că m-a durut spiritul de neîncredere de care am avut parte din partea unor membri ai actualului guvern român, dar pun acest lucru pe seama faptului că probabil este deranjant că aveam relaţii bune cu Guvernul de dinainte”, a spus Kover Laszlo. Întrebat dacă declaraţia de la Odorheiu Secuiesc potrivit căreia Guvernul român a dat dovadă de un comportament „barbar” are vreo legătură cu campania electorală, Kover a afirmat: „În septembrie anul trecut, când am stabilit data reînhumării lui Nyiro Jozsef, era vorba că alegerile locale vor fi comasate cu cele parlamentare şi vor avea loc în toamnă şi noi, când am făcut pregătirile, nu am avut idee că va fi campanie electorală. Nu din cauza noastră sau intenţia noastră a devenit act de campanie, ci datorită felului cum a fost primită „.

6 comentarii

Morkova Vesela 06-06-2012 - 19:27

[CENZURAT]-n mustatza Koyver Laszlo, basist pedelist nenorocit, in iad o sa putrezesti negresit!

Pribeagul 06-06-2012 - 20:02

““Autonomia tinutului secuiesc este vointa Divinitătii” sunt cuvintele presedintelui Parlamentului maghiar, Kover Laszlo, care au născut reactii dintre cele mai vehemente din partea politicienilor români.

Kover Laszlo – care declara ca nu exista niciun impediment ca maghiarii din Romania sa aiba autonomie – a fost intrebat, miercuri, intr-o conferinta de presa la Odorheiu Secuiesc, daca legile si Constitutia Romaniei nu reprezinta impedimente suficiente, transmite corespondentul Mediafax.
„Cred ca, din punct de vedere principial, nu ar trebui sa existe niciun impediment, datorita faptului ca in UE sunt mai multe forme de autonomie. Intr-adevar sunt diferite, dar fiecare are un caracter puternic si sprijina comunitatile nationale din tarile respective. Aceste forme de autonomie nu au facut niciun rau statelor respective, ci, dimpotriva, au intarit aceste state si astazi sunt tarile care se dezvolta cel mai bine in UE, au o economie infloritoare. Chiar si in afara UE gasim niste forme de autonomie, de exemplu in Serbia, unde exista autonomie culturala”, a spus Kover.

„In Transilvania in primul rand ar trebui sa se lupte pentru autonomie si apoi sa vorbim de sprijin. Daca luam in vizor cateva tari – Suedia, Finlanda, Spania, eventual Belgia – in care exista diferite forme de autonomie trebuie sa admitem ca e o realitate, nu vad niciun impediment in realizarea acesteia. Exista 1,5 milioane de maghiari in Transilvania”, spunea Kover.”

O fi spus omul asta asa ceva?!

Pribeagul 06-06-2012 - 20:05

Eu nu vreau autonomie. L-am intrebat despre acest lucru pe vecinul meu:si el nu vrea! 🙂

Aveo 06-06-2012 - 21:46

De ce sa luam ca etalon Suedia, Finlanda, Spania (economie infloritoare ziceai Kover baci?!) sau Belgia (Valonia si Flandra zici ca au intarit Belgia, care se dezvolta cel mai bine?!) si nu ne raportam la Franta, unde TOTI sunt cetateni francezi, de nationalitate franceza, chiar daca locuiesc in Corsica, Bretonia, Guadelupa, Guyana sau Martinica.

Alegător 07-06-2012 - 13:21

Suedia, Finlanda nu au pretentii teritoriale una de la cealalta si nici partide SEPARATISTE desi exista minoritati destul de numeroase(proportional vorbind). In Spania, bascii nu vor sa se lipeasca nici cu Portugalia, nici cu Franta asa ca exemplul e iar prost. Si domnul asta daca a mentionat Spania, sa inteleg ca agreaza actiunile teroristilor basci????????????? Ma intreb daca Magyar Garda sprijina si ea terorismul ?

Datesh 08-06-2012 - 15:51

„Dar eu cred că după ce vom trece de aceste alegeri, cu toate că ne pregătim de alegerile parlamentare, este o chemare pentru toată lumea să nu facem declaraţii care pot să aibă nişte urmăriri care ne dor”

Pervers mustacios …….he,he!

Pe cine prostesti tu „Flocinel”?

Analgezicele voastre pe care le administratii Romaniei pt a nu simti durere in momentul amputarii..nu au efect ….

Lucratii in achipa cu Csibi masturbatorul in prim plan ,urechila .isterica ,tu ..etc etc ….

Ar cam trebuui sa fiti atenti caci situatia internationala ar putea scapa de sub control……si pretenii vor sari pe noi…
ps.
Ati uitat cintecul hun ce incita vecini la ospat din trupul Romaniei…

„PARABGHELIA ,Herghelia ,cit e de gustoasa si de savuroasa …”

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult