Acasa InternationalExterne Kremlin: Costume NBC pentru câinele lui Putin şi motanul lui Medvedev

Kremlin: Costume NBC pentru câinele lui Putin şi motanul lui Medvedev

scris de M.A.
33 afisari

Kremlinul cumpără costume de protecţie NBC (Nuclear, Bacteriologic, Chimic) pentru câinele lui Vladimir Putin şi motanul lui Dmitri Medvedev.

Costum NBC (Nuclear, Bacteriologic, Chimic)

Kremlin: Costume NBC pentru câinele lui Putin şi motanul lui Medvedev (foto: hkz.ru)

Serviciul Federal de Protecţie (FSO), de pe lângă Kremlin, va cumpăra 118 de costume pentru copii, destinate să asigure protecţia în eventualitatea unor atacuri nucleare, chimice sau biologice. Într-un astfel de costum, un copil poate să stea circa şase ore fără probleme, transmite Moldpres, care citează presa rusă.

La solicitarea presei de la Moscova, FSO a refuzat să explice de ce a apărut necesitatea achiziţionării unor astfel de echipamente de protecţie NBC. Cu ajutorul acestor costume, cred experţii, angajaţii FSO vor salva copiii şi animalele de companie ale înalţilor funcţionari de la Kremlin, în caz de atac nuclear, bacteriologic sau chimic.

Un astfel de costum este potrivită şi pentru labradorul negru Connie al preşedintelui Vladimir Putin sau pentru motanul siberian Dorofei al premierului Dmitri Medvedev, scrie presa rusă. FSO specifică foarte clar în comanda sa că are nevoie de costume pentru protejarea unor copii sub vârsta de 1,5 ani.

Compania HimkomplektZaschita, care fabrică astfel de echipamente, afirmă că este pentru prima oară când primeşte o comandă de acest gen din partea FSO. Până acum, acest gen de echipamente a fost achiziţionat doar de ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă şi de unele spitale şi maternităţi.

1 comentariu

Ela 28-05-2012 - 15:55

Da, ca motanul si cainele i-au votat, nu oamenii!! Pt ei nimic??

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult