Acasa InternationalExterne Kremlinul contraataca: Racheta americana hipersonica, combatuta cu racheta mica, „de contanier”

Kremlinul contraataca: Racheta americana hipersonica, combatuta cu racheta mica, „de contanier”

scris de Ziua Veche
4 afisari

.Dupa ce Statele Unite au anuntat ca dezvolta o racheta care poate lovi orice colt al planetei in mai putin de o ora, Rusia nu se lasa mai prejos, aceasta urmand sa comercializeze un nou sistem de rachete de croaziera (Club – K), ce poate fi ascuns intr-un container, fiind capabila sa distruga un portavion, informeaza Reuters.

Noul sistem, care este foarte greu detectabil, poate fi ascuns la bordul oricarei nave comerciale. Potrivit aceleiasi surse, printre clientii companiei rusesti se afla Iranul si Venezuela, o serie de experti din domeniu fiind de parere ca acesta este un motiv de ingrijorare, deoarece, de aici armele ar putea ajunge in mainile teroristilor. Informatia a fost facuta publica de Robert Hewson, editor in cadrul publicatiei Janes Defense Weekly, acesta afirmand ca sistemul Club – K are o precizie extrem de mare pe distante mari si poate fi transportat de vehicule in orice loc din lume, fara a atrage atentia. Un videoclip promotional, postat pe site-ul de internet al producatorului rus Kontsern-Morinformsistema-Agat, prezinta un scenariu in care o tara tropicala imaginara este atacata de pe mare, din aer si de pe uscat de un stat vecin. Acesta incarca cate un container continand sistemul Club – K pe un camion, un tren si un avion si riposteaza, distrugand toate navele, tancurile si aeroporturile inamicului. Hewson afirma ca pretul unui sistem Club – K, care contine poate patru rachete de croaziera de diferite tipuri, este de aproximativ 10 – 20 de milioane de dolari. Una dintre acestea, este o racheta speciala impotriva navelor, alcatuita din doua module, care poate atinge viteze supersonice de pana la Mach 3. Potrivit Reuters, oficialii Kontsern-Morinformsistema-Agat au refuzat sa comenteze informatia. Mihail Barabanov, expert in cadrul Centrului pentru Analiza Strategiilor si Tehnologiilor din Rusia, a declarat ca din informatiile sale, sistemul Club – K este doar la stadiul de proiect. “Oricine este interesat de proiect ar putea fi un potential client (…) este cunoscut faptul ca Emiratele Arabe Unite sunt interesate in achizitionarea Club – K”, a mai adugat acesta.

0 comentariu

Morkova Veselaaahaha 02-04-2010 - 21:45

Si au luat salariul pana la coada?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult