Acasa InternationalExterne Kremlinul se opune înfiinţării unui consiliu al presei

Kremlinul se opune înfiinţării unui consiliu al presei

scris de M.A.
1 afisari

Administraţia prezidenţială rusă şi-a exprimat vineri nedumerirea în legătură cu iniţiativa unor personalităţi culturale de a înfiinţa un consiliu de supraveghere şi control al modului în care jurnaliştii respectă etica, relatează RIA Novosti.

Kremlin

Mai mulţi oameni de cultură din Rusia, între care şi cunoscutul regizor Nikita Mihalkov, le-au propus preşedintelui şi premierului să înfiinţeze un consiliu care să „verifice respectarea normelor de etică formate în timp de către mass-media”.

„Ideea introducerii cenzurii – iar aceasta nu este altceva decât cenzură – contravine Constituţiei şi nu corespunde liniei de dezvoltare a ţării noastre. Misiunea personalităţilor culturale constă tocmai în ridicarea nivelului cultural prin activităţile desfăşurate”, afirmă o sursă citată de RIA Novosti si Moldpres. „Mass-media trebuie să fie îngrădite nu de cenzură, ci de nivelul de dezvoltare a societăţii”, a subliniat sursa citată. Jurnaliştii ruşi au reacţionat negativ la propunerea artiştilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult