Acasa InternationalExterne Kurmanbek Bakiev sustine ca a existat o implicare straina in evenimentele de la Biskek

Kurmanbek Bakiev sustine ca a existat o implicare straina in evenimentele de la Biskek

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Presedintele inlaturat al Kargazstanului, Kurmanbek Bakiev, a declarat joi ca refuza sa creada ca Rusia este in spatele protestelor care l-au fortat sa paraseasca capitala Biskek.


Bakiev a mai precizat ca nu intentioneaza sa demisioneze, dar s-a oferit sa discute cu liderii opozitiei care au preluat puterea in Kargazstan dupa cele mai grave violente din ultimii cinci ani in statul din Asia Centrala, informeazaAgerpres. “Nimeni nu m-a inlaturat. Sunt presedintele ales de popor. Nimeni nu are dreptul sa ma priveze de mandatul meu prezidential”, a declarat Bakiev, care sustine ca se afla in sudul Kargazstanului, in cadrul unui interviu telefonic. “Nu pot sa spun ca Rusia este in spatele protestelor. Nu vreau sa spun asta. Pur si simplu nu vreau sa cred”, a adaugat presedintele ales al Kargazstanului. El a precizat insa ca este sigur ca a existat o implicare straina, invocand ceea ce a numit comportarea “foarte profesionista” a multimii care a asediat miercuri mai multe sedii guvernamentale. “A fost, in mod evident, un management si o conducere foarte capabile. Au fost, cu siguranta, forte externe implicate”, a mai spus el. Un fost lider al opozitiei care face parte din guvernul interimar din Kargazstan a declarat ca Rusia a jucat un rol in evenimente si ca noua conducere de la Biskek isi propune evacuarea personalului din baza militara americana de la Manas, esentiala pentru desfasurarea operatiunilor din Afganistan.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult