Acasa InternationalExterne La fel ca Litvinenko: Yasser Arafat, otrăvit cu poloniu

La fel ca Litvinenko: Yasser Arafat, otrăvit cu poloniu

scris de M.A.
8 afisari

Yasser Arafat, decedat în 2004, ar fi fost otrăvit cu poloniu radioactiv, asemenea fostului spion rus Aleksandr Litvinenko.

La fel ca Litvinenko: Yasser Arafat, otrăvit cu poloniu

La fel ca Litvinenko: Yasser Arafat, otrăvit cu poloniu (foto: jpost.com)

Concluziile au fost trase după relizarea unor analize efectuate într-un laborator din Elveţia şi citate într-un documentar difuzat de televiziunea Al-Jazeera, transmite Moldpres. Analizele au fost efectuate asupra unor probe biologice prelevate din efectele personale ale liderului palestinian, returnate văduvei acestuia, Souha, de spitalul militar din Percy, la sud de Paris, unde a murit Arafat, potrivit directorului Institutului pentru Fizica Radiaţiilor din Lausanne, Francois Bochud.

„Concluzia este că am găsit un nivel semnificativ de poloniu în aceste eşantioane”, a adăugat acesta în documentar, care a fost realizat în urma a nouă luni de anchetă, potrivit Al-Jazeera. Yasser Arafat, care s-a îmbolnăvit la Ramallah, în Cisiordania, a decedat la 11 noiembrie 2004 la Percy. Moartea sa a rămas o enigmă, cei 50 de doctori care s-au ocupat de îngrijirea sa medicală neprecizând motivul exact al deteriorării rapide a stării sale de sănătate. Palestinienii au acuzat Israelul că l-ar fi otrăvit.

Pentru a confirma ipoteza otrăvirii cu poloniu, trebuie exhumate şi analizate rămăşiţele pământeşti ale lui Yasser Arafat, a afirmat Francois Bochud, adresându-se văduvei acestuia.

Fostul agent al Serviciului Federal de Securitate (FSB, ex-KGB) Aleksandr Litvinenko a fost otrăvit cu poloniu radioactiv-210 şi a decedat pe 24 noiembrie 2006 într-o clinică din Londra. Procurorii britanici l-au acuzat de asasinarea lui Litvinenko pe fostul agent al FSB Andrei Lugovoi, în prezent prosper om de afaceri şi deputat în Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult