Acasa InternationalExterne La procesul cărui dictator a asistat Angelina Jolie

La procesul cărui dictator a asistat Angelina Jolie

scris de A.P.
1 afisari

„Acesta este un moment extraordinar pentru justiţia internaţională, dar este şi mai important pentru copiii din lumea întreagă „, a declarat actriţa americană.

Angelina Jolie a asistat la procesul intentat dictatorului militar congolez Thomas Lubanga, care a debutat, joi, la Curtea Penală Internaţională de la Haga.

Actriţa americană a asistat la audierile de la Haga, deoarece a dorit să cunoască procedura juridică oficială aplicată în cazul dictatorului congolez Thomas Lubanga, liderul unei formaţiuni paramilitare de rebeli africani, acuzat printre altele că a recrutat minori pentru a-i folosi ca soldaţi în conflictele din Republica Democrată Congo, informează Mediafax.

Angelina Jolie, care este ambasadoare a bunăvoinţei pentru Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (United Nations High Commissioner for Refugees/ UNHCR), locuieşte în această perioadă în Scoţia, unde Brad Pitt, partenerul ei de viaţă, filmează o serie de scene pentru următorul său film, intitulat „World War Z”.

Actriţa americană a vizitat mai multe zeci de tabere de refugiaţi din Irak, Afganistan, Pakistan şi Sudan, de când a devenit ambasador al bunăvoinţei pentru ONU, în 2001.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult