Acasa InternationalExterne Laboratoare din Franţa şi Suedia confirmă otrăvirea cu Noviciok în cazul lui Navalnîi

Laboratoare din Franţa şi Suedia confirmă otrăvirea cu Noviciok în cazul lui Navalnîi

scris de Misu Andrei
107 afisari

Guvernul german a anunţat, luni, că alte două laboratoare au confirmat în mod independent că opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din clasa Noviciok şi a îndemnat din nou Rusia să coopereze în anchetă, tranmite Reuters, citat de Agerpres.

Laboratoare specializate din Suedia şi Franţa au confirmat rezultatele iniţiale din Germania, a anunţat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Seibert.

„Facem din nou apel către Rusia să dea explicaţii cu privire la evenimente. De asemenea, suntem în strânsă legătură cu partenerii noştri europeni pentru următorii paşi”, a adăugat Seibert.

Șeful serviciului de informaţii externe german ar fi dezvăluit, la o întâlnire secretă, că agentul neurotoxic de tip noviciok folosit pentru a-l otrăvi pe Navalnîi a fost mai puternic decât variantele folosite anterior, susține „Der Spiegel”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult