Acasa InternationalExterne UPDATE Laszlo Tokes, ales vicepresedinte al PE

UPDATE Laszlo Tokes, ales vicepresedinte al PE

scris de Ziua Veche
3 afisari

.

UPDATE 16.23

Europarlamentarul roman Corneliu Vadim Tudor a facut scandal in Parlamentul European la alegerea lui Laszlo Tokes in functia de vicepresedinte al intitutiei.

Este pentru prima zi in care un om care neaga tratatul de pace de la Trianon este promovat si votat pentru o astfel de pozitie importanta in Europa”, a afirmat liderul PRM in timp ce presedintele PE, Jerzy Buzek, incerca sa dezbata procedura de votare a candidatului Laszlo Tokes. Potrivit Realitatea TV, in cele din urma Corneliu Vadim Tudor a fost intrerupt de presedintele PE.

Eurodeputatul Laszlo Tokes a fost ales marti in plenul PE in functia de vicepresedinte al Parlamentului European, in locul eurodeputatului ungar Pal Schmitt, devenit recent presedinte al Parlamentului de la Budapesta.

Potrivit Agerpres, Tokes a fost ales in functia amintita cu 336 de voturi pentru, 168 de voturi contra si 207 abtineri. Pentru a fi ales, Tokes avea nevoie doar de o majoritate calificata, adica 287 de voturi.

Decizia ca Laszlo Tokes sa il inlocuiasca pe Pal Schmitt a fost luata in cadrul unei reuniuni a grupului PPE desfasurata saptamana trecuta la Bruxelles. Decizia a fost sustinuta de delegatia romana in PPE, formata din 11 eurodeputati PDL si trei eurodeputati UDMR. Laszlo Tokes a fost ales europarlamentar pe listele UDMR in cadrul scrutinului din 7 iunie 2009.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS