Acasa InternationalExterne Le Chitic de France, noua zile de ingrijiri medicale – VIDEO

Le Chitic de France, noua zile de ingrijiri medicale – VIDEO

scris de Ziua Veche
10 afisari

Un incident similar celui intamplat week-endul trecut la iesirea din restaurantul Ciresica, dintre presedintele Traian Basescu si avocatul Dan Chitic, s-a petrecut pe 23 iunie in Franta. Protagonisti au fost Nicolas Sarkozy si un tanar care l-a injurat pe seful statului francez. Spre deosebire de presupusa agresiune fizica a lui Basescu la adresa lui Chitic, in cazul lui Sarkozy exista ca dovada filmarea unui cameraman de la canalul France 3, agresat la randul sau de fortele de ordine franceze.


Blogul brailanews.blogspot.com anunta pe 27 iunie, citand cotidianul francez Le Monde, ca o echipa de jurnalisti de la France 3 a fost impiedicata de serviciul de protectie a lui Nicolas Sarkozy sa filmeze in timpul unei vizite neanuntate a sefului statului la Seine-Saint-Denise. Echipa de filmare realiza un reportaj despre trafic, fiind luata prin surprindere de sosirea lui Sarkozy si a serviciului sau de securitate.Un tanar din multime a inceput sa-i adreseze injurii sefului statului, fiind interceptat de agenti.

Cand jurnalistii de la France 3 s-au apropiat sa filmeze, au fost opriti de serviciul de paza si protectie a presedintelui: „Cand serviciul de ordine al lui Nicolas Sarkozy l-a oprit (n.n.- pe tanarul care injura), eu am incercat sa filmez, insa nu am putut. Unul dintre barbati s-a apropiat de mine si m-a pocnit, spunandu-mi sa nu filmez”, a povestit cameramanul.

In varsta de 21 de ani, tanarul care l-a insultat pe Sarkozy a fost condamnat la 35 de ore in folosul comunitatii dar, in urma contactului cu agentii de paza, i-au fost prescrise noua zile de incapacitate de munca. Surse judiciare au spus ca are are mai multe echimoze, dar nu a suferit fracturi. Pentru ultraj la politisti, tanarul mai e pasibil de o pedeapsa de sase luni inchisoare si o amenda de 7500 de euro.

Dupa o prima versiune, raportata de sindicatul politistilor, barbatul i-ar fi spus sefului statului „Te …in cur, rahatule!”, dar cameramanul France 3 are o alta versiune: tanarul i-ar fi spus :„suge-ma”. Dupa acest incident, Sarkozy si-a intrerupt vizita.

„Nu pot sa nu ma intreb ce s-ar fi intamplat in presa din Romania, daca in locul lui Sarkozy ar fi fost Traian Basescu”, scria Aura Costea, autoarea blogului citat, acum doua luni. A aflat luni!

{dmotion}xdte5u{/dmotion}

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult