Acasa InternationalExterne Le Monde va da in judecata presedintia franceza

Le Monde va da in judecata presedintia franceza

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Cotidianul Le Monde a anuntat luni ca va da in judectata presedintia franceza, acuzand-o de faptul ca a solicitat serviciilor secrete sa-i urmareasca jurnalistii.

Potrivit BBC, cotidianul francez sustine ca presedintia a apelat la serviciile secrete pentru a identifica una din sursele jurnalistilor, institutia fiind deranjata de dezvaluirile publicatiei privind finantarea campaniei electorale din 2007 a presedintelui Nicolas Sarkozy.

Administratia prezidentiala franceza a negat acuzatiile si a subliniat faptul ca nu au fost facute nici un fel de demersuri in vederea desoperirii surselo rcotidianului Le Monde.

La inceputul lunii iulie, procurorii francezi au demarat o ancheta privind presupusele donatii ilegale primite de presedintele francez, in timpul campaniei electorale din anul 2007. O fosta contabila l-a acuzat pe presedintele francez ca ar fi primit o donatie ilegala de 150.000 de euro din partea mostenitoarei imperiului LOreal, Liliane Bettencourt.

0 comentariu

ioan 20-04-2010 - 17:17

Daca citim proiectul de lege unitar al pensiilor o sa vedeti ca premierul ori nu stie ori minte! Dupa aceea, divizare armatei pe criterii de manipulare, nu reprezinta oare o incercare de subminare a statului?
Daca in toate armatele NATO sunt pensii ocupationale pentru militari domnul Boc vrea pensi unitare pe criterii de contributivitate! Care contributivitate? Domnia sa, s-a gandit ca militarii sunt niste „juncani” tocmai buni de sacrificare si sa-i aduca la nivelul de sarcie al celor cu pensi sub 1000 RON pe care domnia sa le considera „NORMALE.” Nu cunosc in istorie cazuri de premieri care sa-si descrediteze in public propria armata.
Daca este sa fie egali, si militarii de maine vor cere sa faca politica si multe alte drepturi care le sunt interzise. Egalitatea trebuie sa functionez in ambele sensuri. Ce ar fi ca cineva sa ceara si sa legifereze, respectand principiile egalitarismului evocat de Dl.Boc ca cei care au facut parte din clasa politica in ultimii 20 de ani sa nu mai faca politica? Pentru ca militrilor le-a fost interzis acest drept acestia acceptand aceasta restrictie doar penru a avea o batrante linistita care se termina cam la 60 de ani. Dl Boc vrea sa ne ia si acst lucru, pentru ca multi politicieni nu si-au facut datoria fata de aceasta natiune.

ALEX 21-04-2010 - 06:00

Oare este normal ca unii sa aiba pensii triple, sau chiar mai mult,speciale, decat cei care lucreaza??? daca vine vorba de contributivitate cum poate avea un bugetar asa salar ,daca rezulta asa pensie???ce s-ar intampla daca noi care lucram nu va mai sponsorizam ,adica refuzam sa platim taxe si biruri ???Strangeti si voi cureaua pentru ca e criza,doar nu ar fi numai pentru cei care muncesc si va tin.
Dupa mine cine are peste 1500 ron pensie este privilegiat!!!Ia vedeti cat e salariul minim,cat e salariul mediu,cat e pensia medie pe economie !!!

pepsi 21-04-2010 - 07:52

prin pilonul II s-au deturnat spre fonduri private 8% din sumele fondului public de pensii, urmand ca acest procent sa creasca la 20%. Cine vroia putea sa se inscrie la pilonul III si sa cotizeze cat vroia.Seitan e unul din artizanii acestui FURT

ioan 21-04-2010 - 13:00

Nu prea stapaniti subiectul asa ca nu ar trebui sa comentati.
Pentru cultura dv. contributiile se stabilsc in baza unor legi, nu merge cineva la poarta cuiva si striga „si eu vreau sa contribui.” asemenea legi nu au fost, iar militari nu sunt organ legislativ. Daca erau stabilite contributii tot statul trebuia sa le plateasca, armata nefiind una privata.
Pensiile militare au fost pensii ocupationale de pe vremea lui Al.I. Cuza (sper ca ati auzit de el) pe care si comunistii le-au continuat. Dl Boc este mai presus de acestia!
Nu tine cont ca este in NATO isi descrediteaza propria armata, facand-o pe falsul justitiar, doar pentru a da bine in sobndaje electorale. In acest timp, multe miliarde se scurg spre buzunare cu dedicatie iar dv. vi se spune ca nu este de unde! Cand veti intelege acest lucru, veti intelege ca sunteti doar un obiect al manipularii grosolane.
In sfarsit cineva a definit standardul pentru pensiile de lux 1500 RON. Sa inteleg ca si Dl BOC&Co. trebuie sa primeasca o asemenea pensie?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult