Acasa InternationalExterne Lebedev îl suţine pe Putin

Lebedev îl suţine pe Putin

scris de M.A.
4 afisari

Miliardarul rus Aleksandr Lebedev, cunoscut pentru susţinerea acordată presei din opoziţie, a anunţat că va sprijini Frontul Popular rus, condus de premierul Vladimir Putin.

Lebedev (justanews.ru)

Aleksandr Lebedev (foto: justanews.ru)

Deşi Aleksandr Lebedev nu l-a criticat niciodată deschis pe Putin, susţinerea deschisă pe care i-o oferă acestuia pare să indice o schimbare fundamentală de poziţie, transmite mediafax, citând Wall Street Journal. În urmă cu câteva zile, Lebedev postase pe blogul său o înregistrare în care denunţa corupţia din cadrul Băncii centrale şi a Serviciului Federal de Securitate (FSB). La o doar o zi după difuzarea înregistrării, Lebedev a retras videoclipul, explicând că fusese postat „din greşeală”. În afară de ziarul Novaia Gazeta, cunoscut pentru criticile la adresa Kremlinului, Lebedev deţine şi publicaţiile britanice Independent şi Evening Standard. Într-un interviu telefonic acordat vineri, Lebedev a negat că susţinerea oferită lui Putin reprezintă o schimbare de poziţie: „Vreau să renunţ la afaceri o perioadă. Şi da, sunt naiv, cred că Frontul Popular va combate corupţia”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult