Acasa InternationalExterne Lech Kaczynski s-a dus la Katin, suparat pe Putin

Lech Kaczynski s-a dus la Katin, suparat pe Putin

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Lech Kaczynski a hotarat sa organizeze si sa participe la propriul eveniment de comemorare al masacrului de la Katin, nemutumit de modul in care s-a desfasurat ceremonia de miercuri, la care a partipat si Vladimir Putin, precum si de faptul ca premierul rus, “un fost agent al KGB”, l-a invitat din partea Poloniei doar pe omologul sau, Donald Tusk, scrie cotidianul The Independent in editia electronica de luni, citand surse din anturajul fostului presedinte polonez.

Conform aceleiasi publicatii, Kaczynski si apropiatii sai “au dorit sa organizeze propria ceremonie la Katin, pentru a da comemorarii importanta pe care considerau ei ca o merita si care a fost negata de Rusia”, intr-un gest de sfidare la adresa lui Putin, acesta refuzand sa prezinte scuze pentru tragedia din anul 1940. Avionul avand la bord trupul neinsufletit al sotiei presedintelui polonez Lech Kaczynski, care si-a pierdut viata alaturi de acesta in tragicul accident de sambata, a aterizat marti dimineata pe aeroportul din Varsovia. Potrivit Agerpres, care citeaza declaratia ministrului polonez al sanatatii, Ewa Kopacz, ramasitele Primei Doamne a Poloniei au putut fi identificate datorita verighetei sale gravate. Mai multi polonezi s-au adunat in fata palatului prezidential pentru a astepta sosirea sicriului Mariei Kaczynska, ce va fi asezat alaturi de cel al sotului sau. Funeraliile presedintelui polonez Lech Kaczynski se vor desfasura pe parcursul a doua zile, sambata, 17 aprilie, fiind programata o ceremonie nationala, iar duminica, inmormantarea cuplului prezidential, a anuntat presedintia poloneza.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult