Acasa InternationalExterne Lecţii gay în grădiniţele britanice

Lecţii gay în grădiniţele britanice

scris de A.P.
428 Afisari

Copiii britanici vor învăţa de la patru ani despre homosexualitate, la orele de matematică, geografie, ştiinţe sau engleză.

Programe de învăţământ cu conţinut gayCa parte a programului guvernamental de “a celebra comunitatea gay”, în enunţurile problemelor de matematică ar putea fi introduse personaje homosexuale, a aflat publicaţia britanică Daily Mail.

La geografie, elevii vor fi întrebaţi de ce homosexualii se mută de la ţară la oraş, iar la orele de limba maternă micuţii vor fi familiarizaţi cu termeni ca „outing” (deconspirarea unui homosexual sau travestit care se pretinde normal) sau „pride” (mândrie – de a fi homosexual, desigur).

Astfel de lecţii sunt menite să accentueze în mintea copiilor conştientizarea problemelor specifice homosexualilor, lesbienelor, bisexualilor şi transsexualilor. Micuţii vor fi supuşi acestei programe de la patru ani, scrie Daily Mail.

Pinguinii homosexuali pot îngriji puiul adoptat

Copiilor li se vor arăta poze cu cupluri de acelaşi sex sau li se vor prezenta cărţi precum “And Tango Makes Three”, despre povestea adevărată a cuplului de pinguini masculi Roy şi Silo de la Grădina Zoologică din New York care au primit un ou să-l clocească şi din care a ieşit un pui femelă, Tango.

Sunt însă şi numeroase critici care arată că programul este o irosire de fonduri şi distrage atenţia de la învăţătură în vreme ce şcolile britanice se află în cădere liberă în clasamentele internaţionale. Deşi planurile lecţiilor nu sunt deocamdată obligatorii, ele sunt sprijinite de Departamentul Educaţiei şi vor putea fi disponibile pentru descărcare pe Schools Out, un site de activism homosexual în domeniul educaţiei.

Să le arătăm că mai sunt şi altfel de oameni

Sue Sanders, de la Schools Out: “Tot ceea ce încercăm e să reamintim profesorilor că lesbienele, homosexualii, bisexualii şi travestiţii sunt parte a populaţiei şi că putem să-i includem în toate lecţiile”.

David Watkins, un profesor implicat în program: “Când ai o problemă de matematică, de ce în ea trebuie să fie vorba de o familie hetero, sau de un băiat şi o fată? De ce nu doi băieţi şi două fete? Nu e vorba de a învăţa copiii despre sexul homosexual, ci să le arătăm că mai sunt şi altfel de oameni”.

Cu toate astea, Craig Whittaker, parlamentar conservator, spune: “Suntem prea jos cu educaţia în probleme esenţiale. Profesorii pe asta ar trebui să se concentreze. Nu e vorba să fiu homofob, pentru că sunt alte metode legate de educaţie prin care să fie sprijinită agenda homosexualilor”.

John O’ Connell din Asociaţia Plătitorilor de Taxe: “Părinţii se vor întreba dacă aceasta este o modalitate corectă de a folosi fonduri şi timp, mai ales când ni se spune mereu cât de încorsetaţi suntem de buget”.

Programele vor fi lansate în februarie, la începutul Lunii Istoriei LGBT (Lesbienelor, Homosexualilor, Bisexualilor şi Travestiţilor). Prima oară, Luna a fost celebrată în 2005 şi la început se axa mai ales pe evidenţierea marilor personalităţi despre care se spune că ar fi fost homosexuali. Astfel, pe site-ul manifestărilor pot fi întâlnite nume ca al lui Hadrian, împăratul roman, sau Michelangelo.

15 comentarii

Mache 24-01-2011 - 18:16

Ce tragedie nene! Chestiile astea au aparut acum cand alde urbos e cu un picior in groapa si nu se mai poate bucura pe deplin de ele. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca nici nu-si permite un drum pana in Anglia, ca sa se poata bucura de deplina izbanda a poponautilor pe pamant european…

Florin Kovacs 25-01-2011 - 00:47

Lasa Mache ca pe urbosul il fu mormonii in … dar asta e!!!

un crestin 25-01-2011 - 04:07

„despre povestea adevărată a cuplului de pinguini masculi Roy şi Silo de la Grădina Zoologică din New York care au primit un ou să-l clocească şi din care a ieşit un pui femelă, Tango.”
–––––
Si cand colo ce sa vezi ? Ceea ce stie toata lumea ca el, pinguinul cloceste oul pana ce femela se duce sa se intremeze. Ala da, tata !

Doina 25-01-2011 - 18:44

Rusine parintilor care accepta o astfel de educatie pentru copiii lor.

Cristian 29-01-2011 - 03:49

Lucruri de luat in considerare:
– Daily Mail este un tabloid – va prezenta intentionat materialele intr-o maniera care sa genereze „valuri”;
– materialele de studiu au fost realizate de o organizatie privata si nu din fonduri publice;
– fondurile private alocate au fost de 35.000 lire (o suma infima la nivelul unei tari chiar si dupa standardele romanesti)
– materialele nu sunt obligatorii;
– in aceasta traducere se da drept certitudine informatia in titlu „Lecţii gay în grădiniţele britanice”, si subtitlu „Copiii britanici vor învăţa […]”, insa imediat in prima fraza avem informatia corecta ca exista doar posibilitatea ca sa se intample acest lucru „[…] ar putea fi introduse personaje homosexuale […]”, ceea ce spune suficient despre „corectitudinea” traducatorului.

Horia 09-02-2011 - 08:24

Ce scarbosenie! Copii,care ar trebui sa invete mai multe despre natura,despre mediul inconjurator,sa se joace si sa fie cat se poate de liberi de sistemele scarboase ale politicii,satanicii UE,si mai ales de problemele sexualitatii…rusine celor care indraznesc sa strice copilaria si sa o transforme in industrie,rusine homosexualilor pentru ca indraznesc sa mearga impotriva naturii si rusine celor care Ii sustin…Fara gay! Vrem o lume normala!

Liviu 09-02-2011 - 10:36

Acum ati inteles ca sunt pusi pe distrugere ?! Si ca aici trebuie sa fie o simpla plantatie ?!!! Insa de „problemele sexualitatii” sa stiti ca nu prea aveti cum sa-i protejati pe copii … Problema este sa le cunoasca atunci cand trebuie si cum trebuie ! Homosexualittaea este din pacate o realitate si cu ea se confrunta la greu calugarii si toti aceia care se dau mari sfinti … Daca s-ar sti inca de la nastere care copil va deveni homosexual sau criminal in serie atunci poate ca ar fi bine sa se actioneze de pe a

Liviu 09-02-2011 - 10:37

…tunci, dar acest lucru este imposibil de stiut ! Numai Dumnezeu stie si el a oranduit in felul asta lucrurile !!!

Fata 08-03-2011 - 14:58

T-ul din LGBT nu inseamna travestiti, ci transsexuali (transgender). Travestitii sunt cei care imita o femeie, iar noi transsexualele suntem niste femei care am avut ginionul sa ne nastem cu un organ sexual gresit. Mental si emotional (psihic) intre mine si o femeie biologica nu esista nici o deosebire. Faptul ca ne-am nascut cu penis nu ne face mai putin feminine. Orice om poate vedea ca noi avem gesturi feminine in mod natural, nu injcercam sa copiem femeile din jurul nostru.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult