Acasa InternationalExterne Legea britanică a succesiunii la tron ar putea fi modificată

Legea britanică a succesiunii la tron ar putea fi modificată

scris de M.A.
1 afisari

Guvernul britanic intenţionează să modifice Legea succesiunii, astfel încât, primul născut, chiar dacă este de sex feminin, să fie succesor direct la tron.

Familia regala britanica

Familia regala britanica (foto: britishroyalty.net)

În prezent, legea succesiunii legale din Marea Britanie prevede ca moştenitorul tronului să fie primul născut de sex masculin, transmite Radio România Actualităţi. Astfel, dacă, Prinţul William, care este în acest moment al doilea în linia succesiunii, va avea prima oară o fată, aceasta nu ar putea să acceadă la tron, dacă ar avea şi un frate mai mic. Guvernul de la Londra intenţionează să modifice Legea succesiunii regale, astfel încât, primul născut, chiar dacă este de sex feminin, să fie succesorul direct la tron.

Vicepremierul Nick Clegg a anunţat că el şi premierul David Cameron, susţin modificarea acestei legi vechi de câteva sute de ani. Pentru a fi aprobată este nevoie de acordul tuturor statelor care fac parte din Commonwealth. Un prim demeres în acest sens a fost făcut încă de la începutul anului de reprezentanţii opoziţiei laburiste, legea urmând să intre în dezbaterea Parlamentului. În cazul în care există o susţinere majoritară, ea ar putea fi aprobată în timp util pentru a include viitorii moştenitori ai Prinţului William şi ai lui Kate Middleton.

Palatul Buckingham a refuzat să comenteze, argumentând că Parlamentul este cel care decide în această chestiune.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult