Acasa InternationalExterne Letonia îşi închide unul din cele două puncte de trecere a frontierei cu Belarus

Letonia îşi închide unul din cele două puncte de trecere a frontierei cu Belarus

scris de Misu Andrei
58 Afisari

Letonia îşi închide temporar unul din cele două puncte de trecere a frontierei sale cu Belarus ca răspuns la creşterea numărului de tentative de trecere ilegală a graniţei, a anunţat marţi guvernul de la Riga, informează DPA.

Punctul de trecere a frontierei Silene va fi închis până la noi dispoziţii, însă va rămâne deschis celălalt punct de traversare a graniţei între Letonia şi Belarus.

Concentrarea trecerii frontierei într-un singur punct va permite desfăşurarea de personal suplimentar pentru monitorizarea şi protecţia frontierei, a declarat ministrul de interne letonRihards Kozlovskis la postul public de televiziune din ţara sa.

„Presiunea imigraţiei ilegale s-a triplat într-o perioadă scurtă”, a explicat Ministerul de Interne leton.

În ultimele şase zile, poliţia de frontieră letonă a împiedicat 894 de persoane să treacă graniţa ilegal. În luna septembrie au avut loc 1.800 de încercări de trecere ilegală a frontierei, comparativ cu 1.600 în august.

Şeful poliţiei de frontieră letone, Guntis Pujats, propusese închiderea punctului de trecere a frontierei Silene, în contexul creşterii substanţiale a numărului de treceri ilegale.

Letonia, la fel ca Polonia şi Lituania, îl acuză pe liderul belarus Alexander Lukaşenko că aduce migranţi la frontiera externă a UE ca măsură de presiune politică asupra vecinilor săi de la vest. Pentru a ajuta Letonia, Estonia şi Lituania au trimis fiecare în jur de 20 de poliţişti de frontieră în ţara baltică vecină.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS