Acasa InternationalExterne Liberia: Cameraman american de la NBC News infectat cu Ebola

Liberia: Cameraman american de la NBC News infectat cu Ebola

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Un bǎrbat, ȋn vȃrstǎ  de 33 de ani, care lucra ȋn Liberia drept cameraman pentru postul de televiziune NBC News s-a infectat cu virusul Ebola, urmȃnd sǎ fie repatriat ȋntr-un timp cȃt mai scurt.

Liberia: Cameraman american al NBC News infectat cu Ebola (Foto:nbc.com)

Liberia: Cameraman american al NBC News infectat cu Ebola (Foto:nbc.com)

Conform site-ului oficial al televiziunii americane,  bărbatul contaminat „a fost recrutat pentru a fi al doilea cameraman al corespondentului medical al NBC News, doctorul Nancy Snyderman”, detaşată la Monrovia, în Liberia, împreună cu alţi trei angajaţi ai NBC. Acesta.”a început să prezinte simptome miercuri, resimţind oboseală şi dureri. În cadrul unei verificări de rutină a temperaturii, el a descoperit că suferă de o uşoară febră”, a continuat televiziunea. „El s-a plasat imediat în carantină şi a solicitat un aviz medical”, mergȃnd într-un centru al Médecins sans frontières (MSF) și a fost supus unui test joi, 2 octombrie, care s-a dovedit pozitiv.

Potrivit mediafax, acesta este al patrulea american care a contractat Ebola în Liberia. Ceilalţi trei au fost infectaţi în centre medicale, în timp ce lucrau pentru organizaţii umanitare. Un al cincilea american s-a infectat în Sierra Leone, dar nu s-au oferit detalii despre identitatea sa la momentul repatrierii, la 9 septembrie. Identitate cameramanului nu a fost dezvăluită, dar NBC a precizat că acesta „lucra în Liberia la diferite proiecte de trei ani”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult