Acasa InternationalExterne Libia: Jurnaliştii vor fi trataţi ca membrii al-Qaida

Libia: Jurnaliştii vor fi trataţi ca membrii al-Qaida

scris de M.A.
3 afisari

Adjunctul ministrului libian de Externe, Khaled Kaim, a avertizat că jurnaliştii care au intrat ilegal în Libia vor fi consideraţi ca şi cum ar fi colaboratori ai reţelei al-Qaida şi „oameni în afara legii”.

Libia

„Există jurnalişti care au păstruns ilegal şi îi considerăm colaboratori ai reţelei al-Qaida şi oameni în afara legii; nu suntem responsabili de securitatea lor. Dacă nu se vor preda autorităţilor vor fi arestaţi”, atrage atenţia oficialul libian.

„Am permis accesul în Libia pentru trei echipe de la CNN, Al-Arabiya şi BBC Arabic. Un corespondent CNN care a pătruns ilegal trebuie să se alăture echipei sale, altfel va fi arestat”, adaugă Kaim.

Televiziunea oficială libiană a anunţat că forţele de ordine au arestat la Tripoli „elemente străine care dispuneau de echipamente moderne ce permiteau transferul de date spre posturi TV ostile”.

Anterior, Kaim afirmase că reţeaua al-Qaida a stabilit un emirat islamic la Derna, în estul Libiei, condus de un fost suspect deţinut la Guantanamo.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult