Acasa InternationalExterne Liderii NATO au decis prelungirea cu un an a mandatului secretarului general Jens Stoltenberg

Liderii NATO au decis prelungirea cu un an a mandatului secretarului general Jens Stoltenberg

scris de Misu Andrei
67 Afisari

Liderii NATO au convenit astăzi prelungirea cu încă un an, până la 30 septembrie 2023, a mandatului secretarului general Jens Stoltenberg. Decizia a fost confirmată într-un comunicat al Alianței. 

NATO Secretary General Jens Stoltenberg

Aliații i-au mulțumit Secretarului General pentru conducerea și dedicarea sa, în special în acest moment critic pentru securitatea internațională, se arată în mesajul publicat pe pagina oficială NATO.

Prelungirea mandatului lui Jens Stoltenberg a fost salutată și de președintele SUA Joe Biden, care scrie într-un mesaj pe Twitter că Stoltenberg a făcut „o treabă remarcabilă”, în special „în acest moment critic pentru securitatea internațională”.

Al doilea mandat al lui Stoltenberg ca secretar general al NATO ar fi trebuit să se încheie pe 1 octombrie, având după această dată asigurat postul de guvernator al Băncii Centrale norvegiene, ceea ce a stârnit controverse în ţara sa, în parte din cauza relaţiei sale apropiate cu actualul premier social-democrat Jonas Gahr Store.

Stoltenberg este seceretar general al NATO din 1 octombrie 2014. Ca membru al Partidului Laburist norvegian, Stoltenberg a fost anterior prim-ministru în 2000-2001 şi 2005-2013.

1 comentariu

?????? 26-03-2022 - 22:28

& Gagica asta , https://www.timesnewroman.ro/monden/nepotism-un-tabloid-sustine-ca-dna-ul-padurii-ar-fi-ruda-cu-muma-padurii/ , are afaceri cu materie primă pentru tehnică militară, modernă , și probabil că și insistă „să intre în joc” , în afaceri, cu lideri, G7, G20, cu lideri importanți , ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult