Acasa InternationalExterne Liderul Bisericii Catolice din Turcia, ucis intr-un sacrificiu ritualic musulman

Liderul Bisericii Catolice din Turcia, ucis intr-un sacrificiu ritualic musulman

scris de Ziua Veche
7 afisari

.Liderul Bisericii Catolice din Turcia, monseniorul Luigi Padovese, ucis de soferul sau la 3 iunie, a fost „decapitat” in cadrul unui „sacrificiu ritualic musulman”, a afirmat marti directorul agentiei misionarilor AsiaNews, citat de Mediafax.


Bernardo Cervellera, care citeaza un corespondent al agentiei in Turcia, a declarat pentru postul de televiziune Sky TG24 ca dupa crima, soferul Murat Altun, in varsta de 26 de ani, a strigat de pe acoperisul casei prelatului : „L-am ucis pe marele Satan, Allah Akbar”. Potrivit AsiaNews, agentia institutului pontifical al misiunilor straine, monseniorul Padovese „a fost injunghiat in locuinta sa (din Iskenderun, n.red.) si a reusit sa iasa din casa pentru a cere ajutor”. si „probabil ca a fost decapitat dupa ce a cazut la pamant”, potrivit AsiaNews, care precizeaza ca acesta a fost momentul in care soferul a urcat pe acoperis.

Purtatorul de cuvant al Vaticanului, parintele Federico Lombardi, contactat marti de agentia de informatii religioase i-media, a afirmat ca vrea sa astepte „sa aiba o viziune completa a situatiei”. „Nu confirm ceea ce spune AsiaNews, aceasta isi asuma responsabilitatile ei, nici nu neg, dar nu am auzit asa ceva”, a adaugat el, referindu-se la cuvintele rostite de ucigas. Potrivit presei turce, ucigasul fusese externat de la psihiatrie cu cateva zile inainte de crima. El a declarat politiei ca a avut o „revelatie divina” , a afirmat presa turca. Autoritatile locale s-au grabit sa excluda un act politic. Avocatul si mama ucigasului au confirmat ca acesta, care se afla in serviciul episcopului de patru ani, suferea de probleme psihice.

0 comentariu

curios 08-04-2010 - 11:05

poate ii face un test de impact in gargul de la cotroceni dupa un spritz!

Gormogon 08-04-2010 - 13:03

Uite noua tehnica de ascultare NATO: trasu’-cu-urechea, uite-l pe ala-n fundal _poza a 2-a_ cum face mana palnie :-))

calini 10-04-2010 - 16:07

Salariu mic are Presedintele nostru, sa punem mana de la mana sa-i platim masina!Cata demagogie..portocalie!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult