Acasa InternationalExterne Liderul gruparii islamiste Fatah al-Islam a fost ucis în Liban

Liderul gruparii islamiste Fatah al-Islam a fost ucis în Liban

scris de Ziua Veche
5 afisari

Oficiali din cadrul serviciilor de securitate libaneze au anuntat ca liderul miscarii islamiste militante sunite Fatah al-Islam a fost ucis in timpul unui schimb de focuri cu fortele de securitate, relateaza duminica BBC News, preluat de agenti Ria Novosti.

 

Abd-al-Rahman Awad si doi asociati de-ai sai au fost prinsi intr-o ambuscada de fortele de securitate in apropiere de orasul Chtaura, in estul Libanului, in timp ce mergeau cu masina. In schimbul de focuri ce a urmat, Awad si un alt militant, Abu Bakr Abdullah, si-au pierdut viata. Cel de-al treilea barbat din masina a reusit sa scape.

Awad ar fi fost conducatorul Fatah al-Islam incepand din 2007, in urma unei confruntari de durata cu trupele guvernamentale la tabara de refugiati palestinieni din Nahr al-Bared, in apropiere de Tripoli.

El a fost pus pe lista celor mai cautati criminali ai tarii si a fost condamnat la moarte in absenta pentru o serie de atacuri teroriste. In ultimii ani s-ar fi ascuns intr-o tabara de refugiati din sudul tari. Abu Bakr este considerat ca fiind unul dintre cei mai apropiati consilieri ai lui Awad, responsabil de antrenamentul militar al membrilor gruparii. SUA au inclus in 2007 Fatah al-Islam pe lista sa a organizatiilor teroriste.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult