Acasa InternationalExterne Liderul PPE cere acțiuni concrete împotriva Turciei: Declarațiile nu mai sunt suficiente.

Liderul PPE cere acțiuni concrete împotriva Turciei: Declarațiile nu mai sunt suficiente.

scris de Misu Andrei
131 afisari

Liderul celui mai mare grup politic din Parlamentul European, Manfred Weber, cere acțiuni concrete împotriva Turciei pe fondul escaladării conflictului dintre președintele francez, Emmanuel Macron și președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. Liderul PPE spune că UE trebuie să dea un răspuns unitar și să se folosească de „puterea sa economică”.

Manfred Weber, ales preşedinte al grupului PPE din Parlamentul European

„UE are nevoie de acțiune, nu de cuvinte împotriva Turciei. Erdogan se joacă cu noi. De aceea acum este nevoie de acțiune. În ceea ce privește credibilitatea, trebuie să acționăm acum. Cuvintele nu mai sunt suficiente. Și trebuie să ne folosim de puterea noastră economică. Uniunea Europeană este mult mai importantă pentru Turcia decât este Turcia pentru noi”, a declarat Weber pentru Euronews.

Comentariile sale vin după ce președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, l-a atacat pe omologul său francez Emmanuel Macron din cauza răspunsului său la asasinarea profesorului de istorie Samuel Paty.

Erdogan a sugerat ca Macron să fie supus unui control de sănătate mintală și a cerut boicotarea produselor franceze.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS