Acasa InternationalExterne Liderul suprem al Fraţilor Musulmani a fost arestat

Liderul suprem al Fraţilor Musulmani a fost arestat

scris de Matei Iliescu
1 afisari

Mohamed Badie, liderul suprem al Fraţilor Musulmani, frăţia din rândurile căreia se trage preşedintele islamist egiptean Mohamed Morsi înlăturat de armată, a fost arestat în noaptea dintre luni spre marţi la Cairo, a anunţat pentru AFP un înalt responsabil din domeniul securităţii, în cea de-a şasea zi a represiunii sângeroase asupra manifestanţilor pro-Morsi.

Mohamed Badie

Şeful influentei frăţii a fost capturat împreună cu un alt înalt conducător al mişcării într-un apartament foarte aproape de piaţa Rabaa al-Adawiya, unde peste 280 de partizani ai lui Morsi au fost ucişi miercuri în timpul primei operaţiuni a poliţiei şi armatei împotriva adunărilor de manifestanţi islamişti, a confirmat Ministerul de Interne pentru televiziunea de stat.

Televiziunile publice, dar şi cele private egiptene, care sprijină aproape în unanimitate acţiunile armatei, au difuzat în cursul nopţii imagini cu Badie, 70 de ani, escortat de poliţie şi aşezat într-un birou, cu un aer consternat şi îmbrăcat într-o jalabiya, lunga tunică albă tradiţională.

Justiţia egipteană a ordonat arestarea sa mai ales pentru ‘incitare la violenţă’, dar şi a mai multor alte cadre importante ale Fraţilor Musulmani, la 10 iulie, la o săptămână după ce armata îl destituia şi aresta pe Morsi, primul şef de stat egiptean ales în mod democratic.

De şase zile, puterea pusă în fruntea ţării de armată a ordonat dispersarea sistematică – şi adesea în sânge – a tuturor manifestaţiilor pro-Morsi. Confruntările cu forţele de ordine au făcut în total aproape 900 de morţi de la asaltul asupra Pieţei Rabaa miercuri, majoritatea civili partizani ai Fraţilor Musulmani. De asemenea, peste o mie de manifestanţi pro-Morsi au fost arestaţi, printre care şi cei mai de seamă reprezentanţi ai Fraţilor Musulmani, care urmează să fie judecaţi începând cu 25 august.

5 comentarii

UnUL 22-08-2013 - 13:51

Cum spuneam (dar mi s-a tăiat postarea) islamiștii trebuie stârpiți de mici.

Antibasistul 22-08-2013 - 14:04

La fel basistii!

UnUL 23-08-2013 - 07:50

Nu, puișor, ai uitat un prefix. Corect era : antibăsiștii”!

Antibasistul 23-08-2013 - 08:12

La fel basistii!!!

urbos 23-08-2013 - 08:15

Ji danii mai ales. Ca d-aia-s alesi.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult