Acasa InternationalExterne Liga Arabă cere zonă de excludere aeriană pentru Gaza

Liga Arabă cere zonă de excludere aeriană pentru Gaza

scris de M.A.
0 afisari

Liga Arabă va cere Consiliului de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite impunerea unei zone de excludere aeriană în spaţiul Fâşiei Gaza pentru a împiedica aviaţia israeliană să intervină în teritoriul palestinian, a declarat duminică şeful organizaţiei panarabe, Amr Moussa, citat de AFP.

Gaza

Fasia Gaza (foto: newstandardnews.net)

”Am însărcinat grupul arab de la ONU să facă apel la o reuniune a Consiliului de Securitate pentru a cere ca o zonă de excludere aeriană să fie impusă aviaţiei israeliene în spaţiul aerian al Gazei”, a declarat Moussa la încheierea unei reuniuni a Ligii, care are sediul la Cairo, transmite Agerpres. În total, 18 palestinieni au fost ucişi şi aproape 70 răniţi, potrivit unor surse medicale palestiniene, de la declanşarea unei noi serii de violenţe, joi seara, printr-un tir cu rachete antitanc împotriva unui autobuz şcolar, fiind rănit grav un adolescent în Israel. Este vorba de cel mai dur bilanţ de la ofensiva israeliană împotriva Fâşiei Gaza din decembrie 2008 – ianuarie 2009, soldată cu moartea a 1.400 de palestinieni şi 13 israelieni.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult