Acasa InternationalExterne Liner. Rusia a testat o nouă rachetă strategică

Liner. Rusia a testat o nouă rachetă strategică

scris de M.A.
0 afisari

Rusia a anunţat că a efectuat joi, cu succes, un tir de încercare cu noua rachetă strategică Liner de pe un submarin nuclear.

Racheta Liner (itar-tass.com)

Racheta Liner (itar-tass.com)

‘Focoasele rachetei şi-au atins ţinta în momentul prevăzut’ în peninsula Kamceatka, în Extremul orient, a precizat lt. col. Igor Konaşenkov, purtător de cuvânt al ministerului rus al Apărării. Tirul a fost efectuat de pe submarinul Tula, în Marea Barents. Liner (Лайнер) este o rachetă balistică dotată cu încărcături multiple. Este mai puternică decât racheta intercontinentală Bulava, care urmează să echipeze în viitor submarinele nucleare ruseşti, transmite Agerpres.

Acest test reuşit are loc a doua zi după anunţarea, de către o sursă militară rusă, a eşecului primului tir de încercare cu o nouă rachetă strategică rusă, al cărei nume nu a fost precizat. După lansarea sa, marţi, de pe cosmodromul de la Pleseţk, în nordul Rusiei, această rachetă sol-sol, o versiune perfecţionată a rachetei intercontinentale Topol-M, cu o rază de acţiune de peste 10.000 km, a căzut din nou pe teritoriul cosmodromului, potrivit acestei surse.

Nici racheta Bulava nu stă mai bine. Din 16 teste ale acestei rachete, cu o rază de acţiune de 8.000 km, doar 8 au fost încununate de succes.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult