Acasa InternationalExterne Listă cu potenţiale ţinte al-Qaida

Listă cu potenţiale ţinte al-Qaida

scris de D.P.
5 afisari

Un site care are legături cu al-Qaida a postat o potenţială listă cu ţinte, care include numele şi fotografiile mai multor oficiali politici americani şi lideri din domeniul comercial, cerându-le teroriştilor să îi atace în propriile lor case,.

Al-Qaida începe răzbunarea lui Osama bin Laden

FBI a trimis un buletin de informaţii către agenţiile responsabile cu aplicarea legii, avertizând că această nouă ameninţare, deşi nu constituie un complot specific, este foarte detaliată. Buletinul precizează că lista include lideri „din Guvern, industrie şi media”. FBI i-a notificat pe cei care sunt nominalizaţi, relatează NBC New York în pagina electronică, citat de Mediafax.

Lista include companii de pe Wall Street, lideri politici, din cadrul institutelor de reflecţie şi contractanţi care lucrează cu armata. Site-ul conţine 40 de nume, dintre care 26 au fotografii ataşate, şi cere postarea adreselor de domiciliu. Un jihadist a cerut să le fie trimise colete-capcană la adresele prezentate.

În opinia FBI, această listă este cea mai detaliată ameninţare postată pe Internet în legătură cu al-Qaida, după eliminarea lui Osama ben Laden.

Lista a fost discutată şi pe un forum care are legături cu al-Qaida, existând temeri că un individ ar putea încerca să folosească informaţiile pentru un complot.

Buletinul FBI precizează că „nu se ştie dacă ameninţarea va progresa dincolo de aceste forumuri de discuţii”, adăugând că al-Qaida şi susţinătorii săi sunt cunoscuţi pentru ameninţările pe Internet fără rezultate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult