Acasa InternationalExterne Lista neagra a ONU a fost micsorata

Lista neagra a ONU a fost micsorata

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Zece talibani si 35 de membri si organizatii apartinand retelei teroriste al-Qaida au fost retrase de pe o „lista neagra” a ONU care sanctioneaza teroristii, a anuntat luni ambasadorul Austriei la Natiunile Unite, relateaza AFP.


„Dupa ce au fost analizate 488 de nume, 45 dintre acestea au fost retrase de pe lista”, a declarat Thomas Mayr-Harting, presedintele comisiei Consiliului de Securitate al ONU responsabil de lista neagra a persoanelor si organizatiilor care au legaturi cu al-Qaida si talibanii, transmite Radio Romania Actualitati. Acesta a mai declarat ca dispozitia se refera la zece talibani, 14 indivizi si 21 de organizatii care au diferite legaturi cu gruparea terorista al-Qaida. Lista neagra a fost realizata in virtutea rezolutiei 1.267 a ONU, adoptata in 1999. Persoanele care figureaza pe aceasta sunt vizate de inghetarea averilor, interdictii de calatorie si un embargo privind armele. Pentru ca o persoana sa poata fi retrasa de pe lista, toti cei 15 membri ai Consiliului de Securitate trebuie sa aprobe decizia in unanimitate.

 

0 comentariu

Huhu 14-04-2010 - 19:28

Ba pedelistilor de la Ziuaveche nu va jucati cu cititorii vostri!!!!!

Huhu 14-04-2010 - 19:30

Baaaa, jos Teo d-acilea!!!!!!!

Joi 15-04-2010 - 03:38

scarba esti tu Ciu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult