Acasa InternationalExterne Londra și castelul Windsor, amenințate de inundații

Londra și castelul Windsor, amenințate de inundații

scris de C.S.
6 afisari

Creșterea apelor Tamisei amenință peste 2.500 de case din Berkshire şi Surrey, la vest de Londra, unde se află şi castelul Windsor.

Creșterea apelor Tamisei amenință Londra.

În total, au fost emise 16 alerte de inundaţii, dintre care 14 în Berkshire şi Surrey şi două în Somerset afectat de inundaţii excepţionale de peste o lună.

Mai multe zone, între care Grand Parc din Windsor, situate în apropierea castelului reginei Elisabeta a II-a, construit pe o colină, erau deja inundate.

Londra este protejată de un baraj în cartierul sudic Woolwich dar oraşul Croydon, situat la periferia de sud a capitalei, a prevăzut protejarea locuinţelor şi magazinelor pompând apa şi deversând-o în pasajele pietonale subterane.

Săptămâna trecută, 600 de case au fost inundate în timp ce 180.000 au fost protejate de creşterea apelor, a precizat Agenţia pentru Mediu.

Premierul David Cameron, care urmează să se întoarcă luni şi marţi în Somerset, a anunţat deblocarea a 130 de milioane de lire sterline (155 de milioane de euro).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult